Citat:
În prealabil postat de Iorest
25. Și stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena.
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
Biblia spune foarte clar mama Lui, iar Iisus Hristos foloseÈte cuvântul mamă când îi zice lui Ioan, iată mama ta, de fapt o încredinÈează ucenicului iubit.
Sfânta Evanghelie după Ioan
Cap. 13
23. Iar la masă era rezemat la pieptul lui Iisus unul dintre ucenicii Lui, pe care-l iubea Iisus.
Ce dovadă mai mare de preÈuire Èi dragoste să o încredinÈeze prin înfiere duhovnicească ucenicului iubit, foloseÈte termenul femeie pt a arăta că naÈterea a fost una mai presus de fire, nu pentru că s-ar simÈi jignit, ai dedus tu că s-a simÈit jignit nu spune Biblia asta.
|
Unde spune Iisus personal Mariei mama? Asta vreau sa mi arati. N ai cum sa mi arati pt ca nu exista.
Matei 12:46-50
46. Și încă vorbind El mulțimilor, iată mama și frații Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El.
47.
Cineva I-a zis:
Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-Ți vorbească.
48.
Iar El i-a zis: Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?
49.
Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis:
Iată mama Mea și frații Mei.
50.
Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.
Citat:
Sfânta Evanghelie după Luca cap 16.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
|
Aceia erau oamenii Vechiului Testament, cei care L au slujit pe Dumnezeu se duceau in buricul lui Avraam pana la venirea Celui Promis(Iisus) Noi parca vorbeam de cei de dupa Iisus.
Cum interpretezi tu versetele astea si Invierile impreuna Judecatile din Apocalipsa daca sufletele tuturor mortilor sunt deja judecate?
Ioan 5:28 "Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când
toți cei din morminte vor auzi glasul Lui
1 Corinteni 15:12 "Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți,
cum zic unii dintre voi că nu este o înviere a morților?"" (asta ma intreb si eu Pavele)
1 Corinteni 15:52 "într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna,
morții vor învia nesupuși putrezirii și noi vom fi schimbați."
Citat:
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
Cap. 8
3. Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului.
|
Esti constient ca Apocalipsa cap 8 are legatura cu cea de a saptea pecete si cu cele 4 trambite(plagi aduse pe pamant) ?
Sincer nu ma astept sa stii ceva legat de ele. Probabil ca nici nu ai citit contextul si care sunt de fapt sfintii care se roaga.
Cartea Apocalipsa este o care care are legatura cu precadere cu lucrurile care vor avea loc in viitor. In Apocalipsa se gasesc multe lucruri cu care probabil nu esti familiar printre care:
Invierea mortilor care au crezut in El(Sfintii Lui),
Rapirea Bisericii Sale,
Marele necaz,
Judecata Neamurilor(judecata celor vii de pe pamant la a doua Sa venire),
Scaunul Bema (de judecată) al lui Hristos,
O Imparatire milenara a lui Hristos pe pamant,
Judecata Marelui Tron Alb(tuturor mortilor care n au crezut in el si nu L au primit)
Legat de Apocalipsa 8:3, înainte de a se întâmpla ceva la deschiderea celui de-al Èaptelea sigiliu, rugăciunile poporului lui Dumnezeu vin înaintea Domnului Dumnezeu.
Citat:
Luca 1:
26. Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret,
28. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei.
Unde în Biblie a mai fost trimis un înger Arhanghel să vorbească unei femei Èi să o binecuvânteze ?
|
Binecuvantata intre femei ti se pare a fi la acelasi nivel cu a fi mai presus de heruvimi si serafimi asa cum o vad Parintii vostri bisericesti, sau ca ea poate asculta rugaciunile voastre sau ca ea e acoperamantul vostru sau mai stiu eu ce dobitocenii au fost inventate de voi care nu isi au baza Scripturistica?
Citat:
Sfânta Evanghelie după Ioan
Cap. 5
4. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare și tulbura apa și cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ținut.
|
ce legatura are apa sfintita cu scaldatoare siloam?
Apa aceea avea propritati vindectoare doar la atingerea a apei de catre Inger si doar o singura persoana se putea vindeca.
Citat:
Evrei 13 - 7. Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința.
|
Una e sa cugeti la cum si a trait viata un anumit om si alta e sa l cinstesti dupa moarte prin laude si rugaciuni. Mai are rost sa vorbesc de puparea moastelor? In VT doar aproprierea de un mort te facea necurat daramite atingerea sa
Citat:
Facerea 21:4. Și Avraam a tăiat împrejur pe Isaac, fiul său, în ziua a opta, cum îi poruncise Dumnezeu.
|
Ce legatura are taierea imprejur a lui Isaac cu botezul?
Citat:
A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan
Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hârtie și cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin la voi și să vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină.
Canonul Noului Testament chiar din istorisirile Èi documentele de arhivă ale unor comunităÈi de credinÈă s-a format, altfel dacă nu păstrau ei scrierile era adio, în epoca au circulat Èi alte texte considerate apocrife.
Dar episcopii au stabilit Canonul Noului Testament, deci e un produs al Bisericii.
|
Niciun consiliu bisericesc timpuriu nu a decis asupra canonului. Dumnezeu, și numai Dumnezeu, a fost cel care a determinat cărțile care aparțin Bibliei. Era pur și simplu o chestiune de a împărtăși de către Dumnezeu urmașilor Săi ceea ce El deja hotărâse. Procesul uman de adunare a cărților Bibliei a fost defectuos, dar Dumnezeu, în suveranitatea Sa și în ciuda ignoranței și încăpățânării noastre, a adus biserica primară la recunoașterea cărților pe care El le inspirase.
Pentru Noul Testament, procesul de recunoaștere și colectare a început în primele secole ale bisericii creștine. Foarte timpuriu, unele dintre cărțile Noului Testament au fost recunoscute. Pavel a considerat că scrierile lui Luca sunt la fel de autoritare ca și Vechiul Testament (1 Timotei 5:18; vezi și Deuteronom 25:4 și Luca 10:7). Petru a recunoscut scrierile lui Pavel ca avand aceasi autoritate precum Scriptua (2 Petru 3:15-16). Unele dintre cărțile Noului Testament circulau printre biserici (Coloseni 4:16; 1 Tesaloniceni 5:27). Clement al Romei a menționat cel puțin opt cărți ale Noului Testament (95 d.Hr.
). Policarp, un discipol al lui Ioan apostolul, a recunoscut 15 cărți (108 d.Hr.
). Ignatie din Antiohia a recunoscut aproximativ șapte cărți (115 d.Hr.
). Mai târziu, Irineu a menționat 21 de cărți (185 d.Hr.
). Hippolytus a recunoscut 22 de cărți (170-235 d.Hr.)
Dupa cum afirma si Archibald Alexander Hodge:
Atunci când un țăran recunoaște un prinț și este capabil să-l cheme pe nume, nu îi dă dreptul de a conduce regatul. În mod similar, un consiliu bisericesc care recunoaște cărțile care au fost inspirate de Dumnezeu și care posedau trăsăturile unei cărți inspirate de Dumnezeu, nu dă consiliului bisericii o autoritate egală cu acele cărți.