View Single Post
Vechi 18.06.2024, 07:16:17
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
A primit o lista cu numele membrilor familiei mele și la fiecare a spus câte ceva. Despre bunica a știut sa zică ca era operata la ochi și ca nu își va pierde vederea, de sora mea a văzut ca este operata pe inima și a văzut și ca are programata o a doua operație. Despre mătușa a văzut ca are un avort. Despre mine a văzut ca aveam anumite îndoieli în perioada aceea și mi a transmis sa nu mai citesc prostii de pe internet. De asemenea a insistat asupra faptului ca am o chemare către Dumnezeu. Și în final a prezis data exacta a morții strabunicii.
Aici e vorba de clar-vedere, sau înainte-vedere, un har mai larg răspândit decât proorocia, care se referă la mesajul Voii lui Dumnezeu transmis prin prooroc unei comunități spre redresarea acelei comunități în fața lui Dumnezeu. Proorocul este obligat de Dumnezeu să transmită mesajul încredințat lui.

Clar-vederea este un har cu care aproape toți oamenii se nășteau la începutul omenirii, dar care s-a perimat datorită atenției excesive pe care omul a dat-o vieții trupești/lumești/materiale, ignorând viața spirituală/duhovnicească. Cu alte cuvinte, clar-vederea poate fi redobândită excepțional ca har individualizat dacă omul respectiv își orientează toată viața spre Dumnezeu. Clar-vederea est un har personalizat, individual, care nu se transmite de către clar-văzător nimănui decât celui vizat și numai la cererea lui expresă. Cine are un asemeneaa har vede mai mult ca ceilalți, dar nu spune nimănui ce vede decât numai celui care-l întreabă despre sine, nu despre altul.
Clar-văzătorul poate în unele cazuri (cumar fi cazul pr. Cucu) să abordeze pe vreun enoriaș pentru a-l... ”tatona” și a-i sugestiona unele ”a-propos”-uri.

Dacă a insistat în cazul tău că ai avea o chemare către Dumnezeu și nu ai dat importanță acestei... ”porunci” mai mult decât promițătoare, ai făcut o mare greșeală; atunci când a spus atunci trebuia să-l întrebi. Ăsta este un motiv foarte serios să cauți de urgență o îndrumare de specialitate în mănăstiri.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote