View Single Post
Vechi 28.05.2024, 17:39:00
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Salutare. Mi se pare interesant acest autor si am vazut ca are mult carti dar niciodata nu m-am apucat de niciun. Ce v-a placut si-mi recomandati? Si va rog sa-mi lasati o mica descriere. Multumesc!
Eu am citit mai multe cărți ale lui Virgil Gheorghiu, dintre care recomand: celebra „Cum am vrut să devin sfânt”, „Ioan Gură de Aur - Atlet al lui Hristos”, Memoriile, „Hristos în Liban”, poate și cea despre profetul Mohamed.
Am mai citit Și alte romane, cu tema exilului sau a nedreptății sociale, terorii istoriei sau a suferinței umane... Întrucât a scris foarte multe romane care au și fost editate în România în ultimii ani, la un moment dat m-am oprit din cumpărat/ citit.

Revenind la recomandări, și nu numai: are un stil foarte plăcut, sensibil, sincer, documentat din punct de vedere teologic și istoric. Pe mine m-a impresionat. Nu sunt capabilă să descriu mai pe larg cărțile, dar .... primele trei enumerate mai sus merită cu siguranță. Apropos, îmi amintesc acum o scenă din „Ioan Gură de Aur - Atlet al lui Hristos”
Poporul era terorizat de mulțimea taxelor impuse de împărat, oamenii fiind amenințați moartea dacă nu plătesc. Sfântul Ioan cheamă din munți/ din pustie sfinții pustnici care impun numai prin prezența lor (sfântă, de asceză) Și care le zic oștenilor împăratului că ei, oamenii, nu au voie să ucidă ceea ce Dumnezeu a creat.

Am început să citesc și „Ora 25”, dar m-am oprit la un moment dat, din cauza greutăților (absurde) prin care trecea personajul principal - arestări etc.

Last edited by forever...; 28.05.2024 at 18:07:53.
Reply With Quote