Virgiliu Gheorghe: Eu am aproape certitudinea că dacă acum nu se demarează acest Referendum, nu se va mai face acest lucru. Se fac presiuni imense ca Biserica să nu se alăture acestei inițiative
Cunoscutul bioetician și cercetător, Virgiliu Gheorghe, spune că se fac „presiuni imense” ca Biserica Ortodoxă să nu se alăture inițiativei cetățenești de a organiza un Referendum pentru Familie.
Într-un interviu acordat R3media, domnia sa spune, însă, că Biserica nu a luat o hotărâre oficială în acest sens, deși acest an este unul ideal pentru organizarea unui Referendum.
Aceste precizări vin după ce, în cadrul prezentării revistei „Familia Ortodoxă” de-acum câteva zile, Virgiliu Gheorghe a spus că Patriarhia Română ar fi sugerat amânarea Referendumului.
Iată interviul de Virgiliu Gheorghe pentru R3media:
R3: Domnule Virgiliu Gheorghe, ați afirmat în lansarea revistei de la librăria Sofia în urmă cu două zile că Patriarhia Română nu ar fi dat binecuvântarea pentru desfășurarea referendumului. Ce ne puteți spune despre acest lucru?
Virgiliu Gheorghe: Mă bucur că mă întrebați, căci odată ce un cuvânt se rostește are lucrarea lui și noi toți vom da seama de toate cuvintele noastre. Da, am făcut această precizare, dar aceasta pentru că
am fost informat greșit. Încă nu s-a dat nici o hotărâre oficială în această direcție. Încă se așteaptă. Ceea ce știu sigur este că cei care sunt astăzi la putere își doresc mult să nu aibă loc acest referendum.
În această ecuație Biserica Ortodoxă ar avea un cuvânt important de spus. Acesta este și motivul pentru care probabil că se și fac presiuni imense ca Biserica să nu se alăture acestei inițiative.
R3: Care este opinia dumneavoastră în acest context?
VG: Cred că acesta este un moment foarte potrivit pentru o astfel de inițiativă. Gândiți-vă că vom avea mai multe sesiuni de alegeri în acest an. Alăturarea referendumului unei astfel de sesiuni ar fi un lucru firesc și ușor de făcut.
Dacă însă Parlamentul ar refuza, trecând peste voința poporului, atunci s-ar dovedi și mai mult faptul că nu se dorește cu adevărat reprezentarea poporului român, ci doar supunerea la agendele ideologice străine, care susțin căsătoria între homosexuali și tot ceea ce rezultă din aceasta.
R3: Biserica ar face bine susținând acest referendum?
VG: Ceea ce știu este că
în Grecia mitropolitul primat Ieronim a amânat organizarea acestui referendum până când Parlamentul a votat legea. I-a fost frică, bineînțeles, dar a ratat una dintre cele mai mari mărturisiri ale lui Hristos. E foarte trist. Acum ce va mai putea face?
R3: Dar dacă nu e nici o șansă să se organizeze referendumul, chiar dacă se adună semnăturile?
VG:
Eu cred în puterea mărturisirii. Dacă vom strânge semnăturile vom face ceea ce depinde de noi. Restul, cu siguranță îl va face Bunul Dumnezeu.
R3: De ce credeți că e important să se facă această schimbare în Constituția României?
VG: După cum merg lucrurile, și am făcut această precizare în cartea Fața nevăzută a homosexualității,
votarea acestei legi cred că nu va avea ca scop numai disoluția familiei naturale, ci și atacul împotriva Bisericii.
Pe baza acestei legi și a legii nediscriminării se va putea impune Bisericii acceptarea acestei căsătorii și chiar oficierea acesteia.
În caz de refuz, statul va putea să scoată Biserica în ilegalitate. Vor fi procese, scandaluri, se vor tăia fondurile salariale, se vor închide preoți care se vor dovedi reacționari și în cele din urmă, Biserica va fi declarată indezirabilă. Asta înseamnă prigoană.
R3: Parlamentarii, guvernanții noștri credeți că urmăresc aceasta?
VG: Nu. Ei nu conștientizează consecințele, după nu au conștientizat că legile date în ultimii 30 de ani vor duce la distrugerea economiei, educației, culturii etc. Ei sunt în cel mai bun caz naivi și în cel mai rău caz trădători.
Având dosar, mulți dintre ei nu se vor putea opune ordinelor. Cred că acesta este și motivul pentru care nu doresc acest referendum în momentul de față.
Credeți că vor accepta la anul sau peste doi ani când vor fi la putere pentru încă un număr de ani și străinii îi vor șantaja?
Eu am aproape certitudinea că
dacă acum nu se demarează acest referendum, nu se va mai face acest lucru. Timpul nu ne este prieten. Cine crede aceasta este înșelat și va da socoteală în fața lui Dumnezeu, dacă, aceste afirmații se vor dovedi adevărate. Mă rog să nu fie așa cum mi se pare acum.
R3: Când credeți că vom avea un răspuns ferm din partea Patriarhiei?
VG: Nu știu, trebuie să ne rugăm. Cred că
și pe episcopi sunt puse presiuni foarte mari în acest moment, încât numai Dumnezeu poate să-i susțină să ia decizia cea mai bună. Ceea ce știu sigur, este faptul că
de această decizie depinde în bună parte viitorul și pacea Bisericii. Va fi cu mult mai rău, iar legea aceasta va deschide cum am spus anterior poarta către
prigoana Bisericii.