Citat:
În prealabil postat de Psalm 23
Singura problema ar fi ca acel citat din Epistola lui Iuda este de fapt un citat preluat din o scriere iudaica mai veche intitulata , Inaltarea lui Moise" (scriere apocrifa iudaica din sec I). Si nu este un caz singular, Iuda citeaza, in cuprinsul epistolei, si din 1 Enoch. Motivul e simplu: la momentul cand Iuda isi scria epistola canonul Vechiului Testament nu era inchegat iar traditiile orale, scrierile non- canonice/apocrife iudaice si cele oficiale circulau impreuna si se bucurau de o receptie favorabila. Practic aveti in fata o fereastra in timp, cand primele comunitati iudeo-crestine (care nu aveau inca Biblia pe care o folositi dvs) foloseau simultan texte care, ulterior, au devenit vestigii istorice, din strafundurile formarii canonului biblic.
|
Multumesc de lamurire, da, am incercat si eu acum sa gasesc textul respectiv din scrierea apocrifa de unde se citeaza, s-a pierdut. Deci nu avem o informatie sigura ca Moise a fost inviat (in trup). Mi-ar fi placut sa fi fost asa... Legat de Schimbarea la Fata si prezenta celor doi Sfinti alaturi de Mantuitor numai Duhul Sfant poate sa dezvaluie taina.