Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Nu-i nicio batjocura. Eu știu sigur că arhiepiscopul de dinaintea lui, Lucian, a fost inversionist, nu am îndoieli ca si Teodosnicul e la fel. Bine, la Teodosnic, nu am probe la fel de sigure dar pentru mine, așa, lucrurile sunt clare.
|
De unde ai tu astfel de informații și probe, nici măcar nu ești din Constanța și nu ai fost prin mediile teologice ortodoxe.
Citat:
Bine, tipul mi-a plăcut în pandemie, a fost foarte OK ca nu a vrut sa inchida bisericile. Dar nu-i corect sa nu arunc batjocura asupra lui in momentul în care tu-l compari nici mai mult nici mai putin cu... Sfantul Ioan Gura de Aur.
Cand comiti astfel de blasfemii, o primesti.
|
Dar cine îți dă dreptul ție să arunci cu batjocură pe un ierarh care a mărturisit, doar și-a făcut datoria atât.
Am dat un exemplu nesimțitule cu Sfântul Ioan Gură de Aur, nici măcar Sinoadele nu sunt infailibile dacă se exercită presiune.
Greșeala mea e că te-am băgat din nou în seamă, tu până nu îți dă viața o lovitură nu te potolești să parazitezi un forum al unei credințe cu care nu ai nicio legătură, să te insinuezi în viața unei Biserici pe care o detești.
Citat:
Mitropolia munteniei are 10 eparhii. Ca pierde doua si si ramane cu opt e mai mut decat rezonabil.
Iar Teodosie a afirmat in repetate randuri ca nu doreste sa devina patriarh.
Și chiar daca ar dori, poate s-o faca si din pozitia de arhiepiscop.
Tinand cont de acest adevar, mi se pare fara noimă ce spui cu Teofan Savu.
|
Păi aia e că nu vrea nici 2 eparhii să piardă, atât de mare e agățarea de scaune, iar Teofan Savu a fost al doilea care a sărit că nu trebuie reactivată mitropolia Tomisului, deci e clar că se teme de cât e de iubit Teodosie în popor.