View Single Post
Vechi 27.02.2024, 20:13:02
Argesean123 Argesean123 is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2024
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Îmi închipui că tu nu Îl înjurai pe Dumnezeu de mama focului când aveai 8-9 sau 11-12-13 ani.
Injuram constant, dar nu pe Dumnezeu pentru ca nu mi-a dat motive. Sincer eram mai mult cu biserica atunci decat acum pentru ca eram cam fortat de bunici/parinti pana in 13 ani. Chiar daca nu aveam vreun discernamant, biserica nu era complet nula. Si-a lasat niste sfinte traditii care au renascut dupa cel putin 10 de ani cand cand m-a intrebat cineva la facultate de ce imi fac cruce doar in sesiune cand trec prin fata bisericii. Si am inceput sa ma rog constant dupa treaba asta. Iar apoi m-a intrebat cum te poti mantui. Si n-am stiu sa-i raspund ca prin Hristos ca sa-l pot marturisi. Am zis din parerea mea ca mergand la biserica, facand fapte bune. Nu a zis decat ca "ai spus ca esti ortodox!" sa caut informatia online daca tot imi place si ma descurc sa caut online. Si am cautat, a doua zi eram schimbat, am inceput sa citesc sfanta scriptura. Este cu adevarat o carte vie, cuvintele sunt vii. O mistica de neexplicat cuvantul Domnului mai ales cand incepi sa recitesti si realizezi ca incepi sa intelegi mai mult. Apoi iar recitesti de la cap si faci conexiuni mai ample si incepit sa intelegi si mai mult. Fa asta daca vrei sa gasesti linistea si pacea in suflet si tot ai timp de stat pe acasa.

Apropo cu hikikomori, la mine a functionat o zi pe saptamana sa ies din casa undeva departe in asa fel incat la jumatatea zilei abia sa am posibilitatea sa ma intorc. Daca repeti constant, ajungi sa-ti faca placere, e chiar ca mersul la biserica. In a doua faza iesi 2 zile. O zi sport, o zi biserica cu pauza 3 zile intre ele, si nu te mai identifici cu japonezii aia care in general sunt mai terminati ca noi ca societate in ceea ce tine datingul, ore de munca pana la deces, perversiuni sexuale de neegalat in lume. Au o societate complet bolnava mintal.
Reply With Quote