View Single Post
Vechi 11.01.2024, 16:46:51
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

În urmă cu câteva luni menționam despre apostrofările indirecte ale lui Gigi Becali la adresa lui Necula, chiar dacă nu i-a menționat numele; spunea că poartă pălărie, însă între timp am auzit că nu doar Neculă poartă pălărie, ci și „tăicuțu” Streza.

Recent, într-o emisiune în preajma Crăciunului, nea Gigi a revenit cu atacuri la adresa lui Necula, menționându-i de data asta numele, menționând și chestiunea raportului cu Iohannis etc, ba mai mult acuzându-l pe Necula că ar fi el „luteran”, ba chiar că ar face „erezie peste erezie”, culminând cu întrebarea retorică la adresa conducerii B.O.R. că „nu știe de ce Biserica nu îl CATERISEȘTE pe preotul Necula”. Ba chiar și într-un text de promovare a emisiunii respective de la RTV, se menționa despre „preotul căruia Becali îi solicită CATERISIREA”.

Ce se gândește așa-zisul „părinte” Necula, cu privire inclusiv la manevrele mediatice pe care le-a făcut și despre care am vorbit mai sus în termenul de „tunuri mediatice”, lasă că îi duce „dumnealui” cu preșul pe mulți. E, uite că șmecherașului i se întorc tot niște „tunuri mediatice”.

(Este adevărat că Becali i-a menționat explicit numele preotului Necula, însă avînd în vedere că a menționat din nou „problema luterană” și avînd în vedere dezvăluirile făcute de mine aici pe forum, nu exclud ca acele apostrofări să fie indirect și la adresa așa-zisului „chiriarh” Streza, doar că poate n-o fi avut curajul să menționeze și numele monstrului „sacru”, avînd în vedere și anumite raporturi dintre ei din trecut.)

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
(...)

Mai mult, încă de pe la începutul anului 2015, Necula se declara ca fiind „un copil al lui Iohannis”, oarecum ca o figură de stil, dar noi putem să înțelegem mai multe și dincolo de aceste figuri de stil, mă refer la susținerea lui Iohannis de către „părintele” Neculă.

https://www.turnulsfatului.ro/2015/0...uo-rdquo-29483

Mai mult, Necula a făcut declarații de admirație la adresa lui Iohannis anul trecut, dar retroactiv vizând inclusiv perioada de dinainte de alegerile din 2014, vizându-l pe Iohannis în fostele sale funcții de inspector școlar și de primar, deci anterioare cu mult anului 2014.

Apropo de „filiația” lui Necula la Iohannis, cu nu multă vreme în urmă George Becali l-a apostrofat în public la o televiziune pe Necula, nemenționându-i numele, dar pomenind de faptul că poartă pălărie, și reproșându-i insinuarea unei anumite „inferiorități” a ortodocșilor față de luterani (asta era părerea lui Becali, nu știu dacă Necula a vrut să insinueze așa ceva, dar se referea cel mai probabil la acea „filiație” de care vorbea Necula în linkul de mai sus).

Ce-i drept, este cam tardivă apostrofarea publică a lui Becali, avînd în vedere și faptul că, pe lângă cele menționate mai sus, „părintele” Necula este printre cei care au tăcut sistematic în Eparhia Sibiului, deși este și preot și consilier al „protopopului” IPS Streza, în ceea ce privește problematica sesizată de mine public la dezbaterea despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Se înțelege foarte clar că „părintele” Necula nu a vrut în mod sistematic și foarte conștient să îl „deranjeze” pe Iohannis și nici pe cei de la FDGR, astfel se explică tăcerea lui pe marginea acestui subiect extrem de grav de la nivelul Eparhiei Sibiului. Și cred că e de înțeles de oricine că evitarea creării de „probleme” cu acești factori politici nu este chiar așa de întîmplătoare nici din partea lui Streza și nici a lui Necula. O vinovăție din culpă îl vizează din acest punct de vedere și pe „părintele” Neculă, așa cum îl vizează și pe IPS Streza, chiar dacă în cazul IPS-ului Streza chestia e mult mai gravă, fiind factor decizional.
Reply With Quote