View Single Post
  #5  
Vechi 09.01.2024, 09:44:40
LoverOfJesus95 LoverOfJesus95 is offline
Member
 
Data înregistrării: 08.01.2024
Mesaje: 87
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
La noi se numeste judecata obsteasca intrucat se refera la obstea omeneasca si survine in urma unei extinctii generalizate(precum potopul).
Separarea oilor de capre este insasi judecata de dupa "necazul acela" in care se vor stinge cei ce inainte de necaz vor fi in viata; oile vor fi "promovate", iar caprele "reciclate" printr-o gaura neagra cosmica.

Judecata imediat urmatoarei mortii(titlul topicului) este judecata "cea de toate zilele", care se face individual dupa fiecare deces in parte si prin care se compara destinul dat la intrupare cu semnificatia faptelor facute in viata.

Esti constient ca Noul Testament vorbeste de invierea mortilor care au crezut in El si dupa la finalul veacului de jucecata mortilor care n au crezut in El, de la care cerul si pamantul nu va putea sa stea?

Apocalipsa 20:11 – "Apoi am văzut un scaun de domnie mare și alb și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui și nu s-a mai găsit loc pentru ele."
Apocalipsa 20:12 – "Și am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Și a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieții. Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea."
Apocalipsa 20:13 – "Marea a dat înapoi pe morții care erau în ea; Moartea și Locuința morților au dat înapoi pe morții care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui."
Apocalipsa 20:14 – "Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua."
Reply With Quote