Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Banuiesc ca e o compozitie proprie, daca n-ai pus un link de origine.
|
Intr-adevar.
Citat:
-Animismul si shintoismul sunt mai vechi decat crestinismul, asa ca nu se poate spune ca un atac la adresa crestinismului a fost "declanshat" inainte de aparitia lui.
|
Posibil, shintoismul nu e asa vechi, dar oricum nu conteaza. Orice unealta poate fi folosita impotriva crestinismului, iar Satana e de mult pe-aici, cam de pe la inceput. Nu o fi stat degeaba.
Citat:
Astazi, a vorbi defaimator despre vegetarieni este (dpmdv) mai mult o lipsa de smerenie, sau o declaratie de "nu-mi pasa de post".
|
Nu vad legatura dintre vegetarieni si post, postul e facut pentru Dumnezeu. Daca ei nu mananca carne din motive gresite, atunci e altceva, n-are legatura cu postul crestin. Si oricum n-am zis nimic defaimator de ei, problema e ideologia pe care o promoveaza nu ei insisi, sa-i ajute Dumnezeu pe ei.
Citat:
Despre animalele de companie stiu ca sunt adoptate (si chiar recomandate de psihologi) tocmai sa o suplinire a relatiilor sentimentale de catre persoane singure, carora le este teama de esecuri sentimentale in societatile unde acestea sunt regulate, frecvente, absolut normale.
|
In primul rand, psihologii recomanda si psihiatrii/droguri, si yoga, si meditatie, si alte prostii. Daca sunt recomandate de duhovnic e alta treaba, dar faptul ca-s recomandate de psihologi nu inseamna nimic. In al 2lea rand, animalele de companie sunt o inventie recenta din ultimele veacuri cand occidentul a inceput sa se secularizeze rapid. Daca erau un element atat de important l-ar fi avut si crestinii din primul mileniu, dar e un element introdus din cauza lipsei credintei. Esecurile sentimentale si societale le adresezi cu rugaciunea, cu Biserica, nu cu un animal. Cu animalul doar mai rau te afunzi, apoi iti moare animalul si iar devine un "esec sentimental" si tot asa. Plus ca nu te ajuta sa te apropii de Dumnezeu, care este scopul oricarui om. Dimpotriva, te departeaza.
Citat:
Animalul de companie nu dezamageste, nu e capabil de esecuri, astfel ca este preferat din capul locului si preocuparea de catre stapan este minima, iar despre permanentza preocuparii se poate spune ca chiar constituie un asa-zis "beneficiu" duhovnicesc; n-o fi acesta un punct rosu(vrednic) in programul zilnic si nici n-o sa fie, dar rozaliu tot e.
|
Mai repede un beneficiu dracesc decat duhovnicesc. Mie mi se pare ca Sf. Siluan mai sus a explicat foarte bine, nici nu e nevoie sa explic eu mai prost.