View Single Post
Vechi 27.10.2023, 02:14:25
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Si eu cred ca e un intelectual de marca, nu stiu daca are sau nu datoria sa se faca inteles de toti dar sigur e mai intelept sa se faca inteles de toti. Gandeste-te ca in trecut slujbele la Biserica se tineau in alte limbi (greaca si/sau slava) pana cand un ierarh mai intelept a hotarat sa se faca in limba romana, sa inteleaga tot omul ce se spune acolo.
Referitor la Bănescu, după cum au remarcat și alți intelectuali, omul nu are operă, cărți scrise, nu are catedră, nu e membru în academia română dar râdea de un academician de la Tomis care aducea argumente istorice și canonice pentru reînființarea Mitropoliei Tomisului cu rang de mitropolie, nu de episcopie subordodantă de zona Muntenia.

E un ipochimen nediplomat, provoacă intrigi și dispute în loc să le stingă, folosește calitatea de purtător de cuvânt al unei instituții pt a purta lupte personale mărunte cu cei care-l critică pe drept.

E curios că deși are oameni în sânul cancelariei patriarhale care nu sunt de acord cu abordările lui, tot e un fel de eminență care nu suportă niciun fel de critică sau mustrare publică, de parcă e un guru infailibil.