View Single Post
Vechi 07.10.2023, 02:05:52
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

E o intrebare buna, si eu m-am gandit de multe ori. Raspunsul clasic este ca am fi fost creati sa-l slavim pe Dumnezeu. Mie mi se pare ca slava pe care o dam Domnului este doar pentru noi caci ne ajuta sa crestem in iubire de Dumnezeu, sa ne smerim, si sa ne ducem cu mintea catre ceruri. Mai mult mi-a placut ce le-a zis Sf. Pavel atenienilor.

Faptele Sfintilor Apostoli 17, 26-27
Citat:
Și a făcut dintr-un sânge tot neamul omenesc, ca să locuiască peste toată fața pământului, așezând vremile cele de mai înainte rânduite și hotarele locuirii lor, ca ei să caute pe Dumnezeu, doar L-ar pipăi și L-ar găsi, deși nu e departe de fiecare dintre noi.
Adica am fost facuti sa ne ridicam catre Dumnezeu, avem din firea umana aceasta tragere de a creste si a ne dezvolta. Daca o folosim prost, ne preamarim singuri ca Lucifer si tot ca el cadem si ne sfarsim. Daca o folosim bine, folosim ravna pentru a ne ridica mai aproape de Dumnezeu prin stradanie, cruce, si iubire curata.

Adica ne-a facut sa fim in comuniune cu El si sa ne depasim firea pamanteasca inspre indumnezeire. Adam si Eva au cazut, dar Hristos ne-a oferit mantuirea universala si obiectiva, dandu-ne tuturor sansa sa-L acceptam pe Dumnezeu in inimile noastre prin Sfintele Taine si randuirea bisericeasca.

Deci raspunsul meu pentru tine e acelasi ca in fiecare topic: du-te la o biserica ortodoxa, traieste dupa randuiala, asculta de duhovnic, impartaseste-te si spovedeste-te. Dumnezeu ne-a oferit tot ce ne trebuie sa ne mantuim si Biserica Ortodoxa a pastrat toata credinta intreaga si nepatata.