View Single Post
Vechi 06.08.2023, 07:03:22
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Greșit, dacă ar avea interes să vândă cel mai prost lucru e să țină ascuns, reclama premerge vânzărilor, e logic.
Mai degrabă pr. Necula îl ajută pe ilustrator să-și facă un debut, poate e o carte debut pt acel ilustrator nici nu știi ce cotă ia Editura, Tipografia, cât îi rămâne părintelui, cât ilustratorului, care sunt costurile de producție acum când a crescut prețul hârtiei...
Tu vorbesti aici de reguli de marketing, nu de canonul ortodox.

Citat:
Tu ai vreo treabă cu teologia, ai studii teologice, ai făcut măcar seminarul, de câți ani mergi la Biserică, mergi de fiecare dată când nu ești oprit din binecuvântate pricini ?

Dacă nu ai studii de teologie de ce mă ataci pe mine pe tema asta ?
Se vede din comentariile voastre cine are si cine n-are studii teologice.

Citat:
Vezi că pr Necula are dreptul legal să facă ce carte crede dumnealui de cuviință să scrie ce dorește, nu-i poate nimeni suprima sau îngrădi pe motiv că e preot.
Ai uitat, sau poate ai omis(?) sa mai adaugi la sfarsit cuvantul ortodox, care schimba cu totul drepturile, nu legale, ci deontologice.

Citat:
Acele ilustrații sunt în nota tuturor animațiilor cu tematică biblică, adică și cartea cărților și un desen animat pe care l-am văzut cu regele Moise când eram copil și am fost cu clasa, nici acolo nu apăreau cu nimb de sfinți și ilustrați după erminia ortodoxă.

Era doar o narațiune ilustrată.
Nici nu ma gandisem la nimbul sfintilor ca erminie ortodoxa, ci la specificul bizantin, care predomina in toata pictura bisericeasca ortodoxa.

Am vazut intr-o biserica improvizata niste icoane in care la dreapta usilor imparatesti Iisus era imbracat intr-o haina rosie(si nu albastra!) si am remarcat icoana asta ca o icoana protestanta, care pentru tine e doar "naratiune ilustrata", nu ceea ce trebuie sa fie.

Pentru tine e totuna, nu-i asa?

Citat:
Iisus nu apare cu păr scurt nici în icoanele ortodoxe , o ilustrație nu are pretenția de a fi icoană, n-a pictat Necula.
E rău că apare literatură cu narațiuni lgbt pt copii servită pe post de mare creație, nu că se readuc aminte întâmplări descrise de Biblie pe o ilustrație făcută ca să fie mai dinamică decât un simplu text.
Parca ai lucra la directia de aprovizionare a librariilor de stat.

Citat:
Fals! Nimeni nu se închină înaintea unor ilustrații care peste niște ani ajung să zacă uitate pe undeva, mai rău e să ai icoane sau odoare ortodoxe care ajung la gunoi sau pe care se așterne praful.
Faci niște extrapolări eronate !
Oare ce ai fi vrut sa spui aici, Iorest(fratele lui GicaContra)?

Citat:
Există anumite drepturi în țara asta, nu ardem cărți că nu ne place o ilustrație sau că scrie Părintele cu literă de tipar.
Daca ai fi avocatul lui Necula (oare nu esti?) judecatorul ti-ar spune sa reformulezi ca nu se poate lua ca argument ce ai postat aici.

Citat:
Nu iei în calcul că părintele Necula e în funcție și în viață și din îngăduința Domnului, dacă n-a pățit nimic în tot acest timp înseamnă că Dumnezeu a găsit și ceva bun în el și îl așteaptă la pocăință, la desăvârșire, la despătimire, la o primenire.
Numarul de ani, de kilometri si de conferinte nu se pot lua ca bune facute de parintele, fiindca ar fi la fel de bune si daca n-ar fi parinte.
Insa trebuie sa observ si sa subliniez ca nu numai Dumnezeu, ci chiar tu ai formulat si deci il astepti "la pocăință, la desăvârșire, la despătimire, la o primenire."

3. Iar Pilat L-a întrebat, zicând: Tu ești regele iudeilor? Iar El, răspunzând, a zis: Tu zici.(Lc23,3)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote