28.07.2023, 12:54:09
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.01.2019
|
|
Prin predica menționată mai sus, „părintele” Necula nu a făcut decât să îmi confirme încă o dată afirmațiile pe care le făcusem despre „dumnealui”, evident fără să fi ascultat înainte această predică, pe care nici nu o consider ortodoxă, pare mai apropiată de o predică de sectant protestant dintr-aceia cu „evanghelia succesului”.
Citat:
În prealabil postat de David_1859
(...) dar și profilul, fals din punctul meu de vedere, al unui așa-zis „tătuc care alină suferințele”, al unui așa-zis „paznic al farului”, al unui așa-zis „patriarh” al unui „creștinism” ieftin, fără greutate, accesibil, al unui „creștinism” de cale largă, prefăcut pentru gusturile lumești ale oamenilor, făcut nu să îi înalțe cu adevărat pe oameni și să îi supună unor autentice exigențe spirituale și morale, ci pentru a ține mulțimile „sub pulpanele tătucilor” ca Necula și ca alții pe care Necula este trimis și el însuși s-a oferit și se oferă să îi reprezinte mai mult sau mai puțin tacit.
|
Citat:
În prealabil postat de David_1859
(...)
De altfel, eu n-am auzit ca „părintele” Necula să fi fost vreodată prigonit de cineva, pentru adevăr, pentru Hristos, dar asta nu înseamnă și că nu a fost prigonit. Poate s-a întîmplat și nu știu eu. Oricum, pentru mine un șmecheraș de-ăsta de popă care s-a fofilat și s-a pus bine cum necum cu tot felul de factori de putere (și Iohannis și FDGR sînt doar unii dintre aceștia), și care deci s-a sustras prin astfel de aranjamente de la orice prigoană pe care ar fi putut-o suferi dacă ar fi avut curajul să spună și să facă niște lucruri „tari”, pentru mine un astfel de personaj nu prea are cum să fie un reper de-adevăratelea, mai ales că vedem cu toții în ce lume trăim.
Nu spun că toți preoții sau ierarhii trebuie să fie sau să fie tot timpul asemenea lui Ioan Botezătorul, dar chiar așa să nu „răsufle” mai nimic, să îmi fie cu iertare dar asta trădează o lipsă clară de mărturisire și de luptă cu vrăjmașul, din anumite puncte de vedere. Deci să mă ierte Dumnezeu și oamenii dar când compar atâția oameni care au fost sacrificați cu popa Necula, supranumit și „nababul în sutană” de către cei de la „ziariștii.com” chiar nu pot să nu observ care oameni sînt adevărate repere (nu îi absolutizez și nici nu-i idolatrizez, au avut și ei păcatele lor).
„Iar Irod tetrarhul, mustrat fiind de el pentru Irodiada, femeia lui Filip, fratele său, și pentru toate relele pe care le-a făcut Irod, a adăugat la toate și aceasta, încât a închis pe Ioan în temniță.” (Luca 3, 19-20)
Apropo de Ioan Botezătorul, mulți avem ideea că el a fost întemnițat pentru mustrarea privind-o pe Irodiada. De fapt, Evanghelia menționează că au fost multe alte fapte pentru care Irod a fost mustrat de marele Ioan.
Nu știu ce tot vorbește popa Necula pe la multele „conferințe” și cărți, eu zic însă că a avut destul timp să arate și ceva cavalerism, că după „război” știm că mulți „viteji” se-arată sau vor să se-arate. Nu știu dacă a făcut-o sau nu, eu însă nu am auzit de așa ceva.
|
|