View Single Post
Vechi 28.07.2023, 12:21:58
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Eu as spune ca Ioan, dovedindu-se a fi pe Cale, nu putea sa aiba alta soarta, deoarece Calea asigura suferinta, care (la randul ei) aduce mantuirea.

12. Și toți care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniți.(2Tim3,12)
Popa Necula are alte propovăduiri, și nu are cineva decât să vadă ce predică a spus el pe marginea cap. 11 din Epistola către evrei, într-o duminică a tuturor sfinților. Cum transmitea el oamenilor de la slujbă la vremea respectivă, dar și altora acum prin postarea predicii pe yt, că nu este nevoie de jertfă, de prigoană în creștinism, că e suficientă credința „în făgăduința că sîntem candidați la înviere” și că ar fi „suficient de împlinit cele puține ce privesc desăvîrșirea” și menționează prezența la biserică, închinatul cu semnul crucii, „facerea postului” și cică să „lăsăm păcatul”, vorbește el de lăsatul păcatului și de neslugărit, el care „s-a băgat slugă” la Iohannis și la FDGR și am dat deja exemple dinainte.

Momentul unde am dat trimitere nu este la început, este la începutul „neculismelor” „preaduhovnicești”, dar cine vrea, să asculte toată predica și citirea de la început:
https://youtu.be/kwJAs0hB-5w?t=278

E adevărat că se și contrazice de câteva ori, dar ce mai contează, oricum din punctul meu de vedere lucrurile sînt destul de clare, iar ceea ce am auzit de la „marele” Necula nu face decât să confirme ceea ce spuneam mai înainte despre „creștinismul de cale largă” al lui Necula. Asta ca să nu mai vorbesc despre exprimări de genul „colegii de sinaxar” și așa mai departe. Voi reveni asupra acestor lucruri, că aici mi se pare că Necula s-a demascat singur destul de bine, a dat o adevărată mărturie despre „creștinismul lui de „nabab””.
Reply With Quote