View Single Post
Vechi 18.07.2023, 13:10:49
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Depinde când și-a exprimat admirația, eu cred că e post electoral 2014, nu ante-electoral, (...)
Ești în eroare, de fapt „părintele” Necula și-a exprimat simpatia, „mai mare decât față de alții”, față de Iohannis dinainte de alegerile din 2014, și a făcut lucrul ăsta chiar în public încă din octombrie 2014, chiar dacă nu i-a menționat explicit numele.

https://youtu.be/qqUrHTfVOLo?t=69

Oricum, faptul că a făcut și post-electoral 2014 este echivalent și cu ante-electoral 2019, că Iohannis e la al doilea mandat. De asemenea este de observat din linkul de mai sus că „părintele” Necula se înscrisese în acea mișcare de propagandă de tipul „hai la vot” (mă refer strict la afirmațiile dumnealui din acel video), mișcare care a fost vînturată în acei ani, 2014, 2015, apoi și prin 2019 și despre care vedeam și atunci și vedem și acum ce orientări a avut, în special vorbim despre anti-PSD, anti-Ponta și ulterior anti-Dragnea, și care nu a fost folosită doar în siajul lui Iohannis și al PNL, ci și în cel al USR-ului (neomarxist, anticreștin și antiromân).

Mai mult, încă de pe la începutul anului 2015, Necula se declara ca fiind „un copil al lui Iohannis”, oarecum ca o figură de stil, dar noi putem să înțelegem mai multe și dincolo de aceste figuri de stil, mă refer la susținerea lui Iohannis de către „părintele” Neculă.

https://www.turnulsfatului.ro/2015/0...uo-rdquo-29483

Mai mult, Necula a făcut declarații de admirație la adresa lui Iohannis anul trecut, dar retroactiv vizând inclusiv perioada de dinainte de alegerile din 2014, vizându-l pe Iohannis în fostele sale funcții de inspector școlar și de primar, deci anterioare cu mult anului 2014.

Apropo de „filiația” lui Necula la Iohannis, cu nu multă vreme în urmă George Becali l-a apostrofat în public la o televiziune pe Necula, nemenționându-i numele, dar pomenind de faptul că poartă pălărie, și reproșându-i insinuarea unei anumite „inferiorități” a ortodocșilor față de luterani (asta era părerea lui Becali, nu știu dacă Necula a vrut să insinueze așa ceva, dar se referea cel mai probabil la acea „filiație” de care vorbea Necula în linkul de mai sus).

Ce-i drept, este cam tardivă apostrofarea publică a lui Becali, avînd în vedere și faptul că, pe lângă cele menționate mai sus, „părintele” Necula este printre cei care au tăcut sistematic în Eparhia Sibiului, deși este și preot și consilier al „protopopului” IPS Streza, în ceea ce privește problematica sesizată de mine public la dezbaterea despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Se înțelege foarte clar că „părintele” Necula nu a vrut în mod sistematic și foarte conștient să îl „deranjeze” pe Iohannis și nici pe cei de la FDGR, astfel se explică tăcerea lui pe marginea acestui subiect extrem de grav de la nivelul Eparhiei Sibiului. Și cred că e de înțeles de oricine că evitarea creării de „probleme” cu acești factori politici nu este chiar așa de întîmplătoare nici din partea lui Streza și nici a lui Necula. O vinovăție din culpă îl vizează din acest punct de vedere și pe „părintele” Neculă, așa cum îl vizează și pe IPS Streza, chiar dacă în cazul IPS-ului Streza chestia e mult mai gravă, fiind factor decizional.
Reply With Quote