View Single Post
  #19  
Vechi 22.05.2023, 19:35:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.168
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Într-un mod extrem de bizar, nu știm mai nimic. În mod normal conducerea Bisericii trebuia să aibă rapoarte din punctul ăsta de vedere, trebuia să urmărească fenomenul la modul cel mai concret, cu date și așa mai departe.
Statisticile nu sunt exacte, parcă doar vreo 16 milioane din 18 au completat rubrica religie, etnie, limbă vorbită din 19 mil potențiali
.
De la recensămîntul din 2010, e opțional, deci mi se pare că e bine să declari orice, măcar vedem, chiar să fie o rubrică indiferent religios separată de ateu, agnostic, care poate implica un anumit activism.
Se poate schimba opțiunea de la un recensământ la altul.

Ce mai poate vedea B.O.R. e câți se înscriu la ora de religie, câți se retrag, majoritatea se retrag prin liceu începând cu clasa a 11-a dintr-un soi de rebeliune, dacă mulți chiulesc de la religie vor face și alții la fel copiindu-se, dar nu e sigur că acești tineri vor fi atei la 40-50 de ani, experiența vieții, durerile vieții, maturizarea, înțelegerea în profunzime schimbă concepția oamenilor în timp.

Ar fi interesante niște date câți pleacă afară și studiază religie acolo, momentan am văzut doar o statistică cu primele 3 țări unde s-au născut tinerii care au stat o vreme în diaspora pe fiecare județ.
__________________
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2.
Reply With Quote