View Single Post
  #6  
Vechi 15.05.2023, 15:55:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.168
Implicit

https://adevarul.ro/stiri-locale/con...a-1940357.html

Rugăciune de Înviere la o biserică din Constanța, ce încalcă slujba Ecteniei Mari: „Să ne rugăm pentru conducătorii ortodocși ai acestei țări“

Slujba de Înviere la Biserica Împărați Sfinții Constantin și Elena din Constanța a cuprins o formulare nemairostită de preoți și nemaiauzită de credincioși.

Soborul care a oficiat ceremonialul religios a îndemnat enoriașii să se roage pentru sănătatea arhiereilor Bisericii Ortodoxe Române, pentru sănătatea poporului și pentru conducătorii ortodocși ai țării.

Expresia „conducătorii ortodocși“ a fost percepută ca fiind ciudată, dat fiind că nu toți cei aflați la conducerea României sunt de această credință – începând cu președintele Klaus Iohannis, care este creștin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice.

____
Deci presa sistemistă a grohăit când la Tomis, s-au dat semne de suveranism și independență și au fost pomeniți conducătorii ortodocși ai țării, ba a mai ajuns și știre națională.
Care o fi posibilitatea ca din mii de parohii ortodoxe care țineau Învierea, presa națională(nu locală) să se focalizeze asupra unei bisericuțe dintr-un cartier constănțean, de care știu doar tomitanii, nu toată țara.

Deci vezi dacă ierarhul se pune contra hegemonilor urlă și scuipă din glanda de venin presa sistemistă.
__________________
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2.
Reply With Quote