Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 01.04.2008, 19:50:30
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Echilibrul dintre iubire si adevar este unul intrinsec pe care se pare ca nu-l cunosti frate, din cate se vede!

Si incearca sa scrii niste mesaje mai la obiect!
Nici nu doresc sa-l cunosc, fiindca daca faci apel la echilibru cand e vorba de Adevar shi Iubire inseamna ca le consideri dezechilibrante, shi deci foloseshti exagerarea ca sa le temperezi, invoci extremismul, deci te apropii de cei ce infraneaza desavarshirea, adica incerci sa ne tarashti in a fii desfranatzi pe lanag ca suntem destul de pacatoshi... shi atunci te intreb iarashi: poate Adevarul shi Dragostea Curata De Dumnezeu shi aproape (care face voile lui Dumnezeu) sa faca roade rele ca sa necesite echilibru? Mereu apelul la un echilibru criminal? Poate Pomul Bun (Credintza intru Hristos cu vietzuirea in proorocie) sa faca roade rele? Astfel ca echilibrul intrinsec este altceva pe care eu nu-l cunosc fiindca nu l-am atins din cauza multzimii de pacate in care am cazut, dar dumneata nu-l pricepi dar poate il cunoshti ca nu itzi dai seama ca acela vine din smerenie shi dreapta judecata shi bineintzeles pe calea dreptei socotintze, adica atunci cand te stradui sa faci sa ajungi intr-un loc astfel incat sa pacatuieshti cat mai putzin shi sa nu provoci din nimic, pentru nimicuri, manipuland nimicul o foarte mare galceava, vrajba, sau tulburare...

Shi am vorbit mai mult decat la obiect caci am vorbit cu dumneata, dar tzinand seama ca poate citesc shi altzii... deci sper sa ai ochi shi urechi nu numai trupeshti ci shi intrinseci... daca tot ai folosit un termen stiintzific... ca eu la ceva shtiintza materialelor sau la fizica am auzit de termenul asta la proprietatzi... pe cand noi noi creshtinii ortodocsi folosim termenul de launtric... deci vorbeshti de echilibrul launtric, poi ala banui ca e pacea de sus ce se obtzine cu linishtirea inimii prin rugaciunea mintzii, rugaciunea permanenta de care ne vorbesc sfintzii shi lepadare de cele lumeshti, mortificare.... dar dumneata vorbeshti de echilibrul ecumenic

iar echilibrul intrinsec ecumenic adica rugaciuni comune shi alte lucruri impreuna cu ereticii contrar canoanelor este un fel de comunism cu fatza umana sau eretism cu fatza umana shi limba dulce de lemn... adica intolerantzii mincinoshi arata cu degetul la Adevar ca nu suporta minciuna shi astfele discrimineaza mincinoshii shi talharii... dar atunci ce ar trebui sa facem ca sa fim in pace cu ei, sa mintzim cot la cot cu ei in mod echilibrat? Poate asta este in opinia dumitale acea cale de echilibru intre Adevar shi Iubire... poi sigur ca da ca dumneata nu vorbeshti de Iubirea curata ci doar de iubire, shi unde nu este curatzenie, sfintzenie, acolo trebuie echilibru, ca Adevarul spune cea shi Iubirea spune hais, ca iubirea nefiind curata, ne fiind dupa Hristos, se ajunge la coshmar launtric ce se extinde shi da pe delaturi... deci iata, incep sa intzeleg unde batzi... shi ai vrea sa ne echilibram, asha impreuna cu tot poporul ecumenist, cu ecumenishtii de langa noi, cu catolicul shi reformatul shi protestantul din jur shi sa le zicem ca trebuie echilibru intre noi shi intre dragoste shi adevar shi asha ajungem la pace, prin echilibru... nu domnule ci prin pocaintza ca sa nu mai fie nici un dezechilibru intre adevarul din tine shi Adevarul lui Hristos, iubirea ta shi Iubirea Curata....

Oricum multzumesc de sfat, ca un sfat nu e niciodata inutil.

Mai mult decat atat n-am cum fi la obiect la persoana, dar dumneata zici la obiect dar ai vrea sa scriu o propozitzie doar ca intr-un dialog scurt... ei uite ca inca nu m-am obijnuit sa las vorbaria pentru fapte bune.
Reply With Quote