View Single Post
  #1984  
Vechi 29.01.2023, 22:10:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.175
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Nu sunt ceilalti vinovati pentru ca ortodocsii isi dau singuri in cap.
Așa se aude că acest sinod ar fi fost grăbit și la îndemnul americanilor și că insula Creta a fost păzită de CIA în acea perioadă.
Deci și eterodocșii stimulează lupte și discordii între ortodocși.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Domnule Iorest, jocurile de noroc sunt pentru oamenii fara bani care au ajuns asa pentru ca nu stiu decat sa-i arunce pe fereastra. Necredinciosii cu cap nu se incurca cu jocurile de noroc, ci investesc. Stiu o localitate din Romania unde cele mai numeroase business-uri sunt farmaciile si casele de jocuri. Asta la o populatie majoritar ortodoxa.
Din păcate jocurile de noroc nu sunt îngrădite, să fie undeva în afara orașelor sau orașe speciale de tip Las Vegas cu pază și tot, iar minorii să nu fie primiți.

Publicitatea la jocuri de noroc nu e îngrădită și se întinde ca o râie peste tot, mă agresează și pe mine psihologic care nu joc deloc, trebuie limitată doar în interiorul localului și pe net, nici măcar la tv.

Asta se întâmplă tot pt că legea făcută de PSD-PNL nu protejează cetățeanul, Ludovic Orban se preocupa în pandemie să deschidă localurile de jocuri de noroc, în timp ce Biserica era obligată să slujească în frig afară la sub 20 de grade în bătaia vântului.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Care sunt cei mai betivi oameni din Europa? Dupa un clasament pe care il puteti gasi pe Wikipedia ar fi: Belarus, Republica Moldova, Lituania si Rusia. Cu exceptia Lituaniei, toate celelalte tari sunt ortodoxe.
Și în Marea Britanie se bea mult protestanți, în Cehia se bea multă bere protestanți și atei, în Germania se bea multă bere, în țările Scandinave, principal din cauza frigului se bea.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Republica Moldova, tara ortodoxa conduce la capitolul prostitutie
Din păcate așa e, asta o pun pe seama faptului că fetele nu sunt orientate de mici să fie o croitoreasă, o muncitoare în transporturi sau în alte zone, o pun pe faptul că fabricile unde lucrau mamele lor s-au închis și nu mai sunt perspective.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Cat priveste masajul Thailandez, probabil Thailanda, ca pe aici prin Europa care ne intereseaza pe noi n-are cine stie ce pondere. In Asia de sud-est sta altfel treaba, insa nu prea ne intereseaza, deoarece nu prea sunt pe acolo ortodocsi care sa poata fi corupti prin masaj traditional. Sau are cumva BOR vreo filiala la Bangkok?
E în România masaj tailandez, și la mine în oraș am văzut, sex shopuri iarăși, reclame la videochat pe mașini inscripționate, în anii 2000 erau baruri de strip-tease, din fericire s-au închis, dar asta e pt că pe fete le-au aruncat peste graniță.
Cum ne respectăm femeile, așa viitor demografic vom avea, femeile din această industrie rar fac copii pt că sunt blocate în acest lanț auto-devorator, se aleg cu sechele psihice și cu boli venerice unele infertilizante.

Ne trebuie niște patrioți care să le apere de exploatare, să dea peste mână traficanților, să nu accepte lobby de la oameni care se ocupă cu astfel de afaceri.

Mai e și sărăcia, dacă o dă peste spate unul care aplică metoda lover-boy înseamnă că ea la viața ei nu a primit atenție și cadouri, dacă primea de la oameni obișnuiți se desensibiliza la acest stimul și nu se mai lăsa prostită așa ușor.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Eu nu m-am declarat pentru ca nu ma consider parte a acestei organizatii. Ceilalti e treaba lor de ce n-au facut-o. Probabil ca s-au uitat prea mult la "tembelizor" si s-au temut sa nu-i jefuiasca Banca Mondiala (daca avea de ce sa-i jefuiasca!)
Scria pe siteul de la recensământ jos la hosting, powered by Banca Mondială, pesemne ei au ajutat cu know-howul, deci statul se împrumuta în numele nostru în funcție de câți se declarau, dar de aici și până la a pierde proprietatea e cale mai lungă.

Faceți parte din Biserica Ortodoxă dacă aveți botezul, nu v-ați declarat, nu v-ați declarat, eu m-am declarat, asta e nu mi-e frică de Banca Mondială și în serverul păpușarului figurez ca ortodox.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Ar fi excelent. In acest caz as putea opta ca din impozitul meu sa nu se duca nimic la Biserica. Dar in momentul de fata nu am aceasta optiune. Cat despre ceilalti, n-au decat sa-si dea tot salariul Bisericii. Dar sa n-aiba apoi pretentii la servicii de sanatate, invatamant si protectie sociala din partea statului. Sa-i ajute Biserica! Ai parte de ceea ce platesti si nu platesti pentru nimic din ce nu-ti convine: capitalism total. Cred ca sunteti de acord cu mine.
Faceți după cum credeți, Biserica nu ar trebui să excludă sănătatea și educația vă explic de ce, unele after schooluri se fac la Biserică, trebuie doar pedagogi dedicați și oameni de încredere cărora să le placă perfecționarea didactică continuă.
De fapt oamenii caută persoane care să le educe copiii și să crească într-un mediu cu alte familii în care nu există droguri, fumat, înjurătură.

Iar sănătatea la Sfintele Masluri știu un bătrân care e nelipsit la 84 de ani de la Biserică la maslu vine cu ulei, îl lasă la sfințit și gătește, nu umblă în cârje, nu e adus de spate, are doar un mic început de demență(specific vârstei), alții la vârsta lui nu mai sunt.

Biserica ne învață să postim, deci cumva ne ferim de riscurile consumului de carne, cancerul de la sărurile nitrice din mezeluri, dacă am face și sport toată populația României în putere, am merge la spital mai mult pt profilaxie și analize de rutină.

Cât privește construcțiile, Biserica plătește TVA pe materialul de construcție care rămâne în bugetul de stat, deci statul încasează ceva din dinamica imobiliară a Bisericii, încasează TVA pe curentul electric folosit la edificiu, pt uneltele electrice, ia TVA și acciză la carburantul folosit de mașini pt transport, ia TVA de la firmele unde Biserica plătește pt neutralizarea rezidurilor din construcții.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Acesta e un trend specific tuturor tarilor cat de cat dezvoltate. Insa in alte parti deficitul de populatie se suplineste prin imigrare. Cu alte cuvinte, atunci cand lumea traieste mai bine, face mai putini copii. Avem si noi totusi o etnie care n-o duce prea bine, e vorba de romi care are o natalitate mai mare decat media populatiei.
Faptul că amâni primul copil spre 40 de ani e tot cauza că nu ai încă bani și aștepți să crești, ori că n-ai servici, ori că ai sub 1.000 de euro venit, ori că n-ai locuința ta și ți-e frică.
Deci una din cauza denatalizării e tot lipsa banilor, apoi e frica, apoi necredința, apoi comoditatea.


Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Daca intr-o tara, haideti sa zicem una imaginara, e nevoie de 1000 de doctori si exista 2000, e clar ca nu va fi nevoie de toti. Poate ca va fi nevoie de soferi. Iar atunci, cei 1000 ramasi pe langa, vor face meseria de soferi. Problema e ca la noi s-a facut scoala ca la casa de nebuni. Toti au vrut sa se faca avocati, asistenti sociali, profesori, economisti etc. Nimeni n-a vrut sa fie instalator, electrician sau mecanic. E o rusine sa fii uns pe maini cu vaselina sau sa lucrezi in agricultura pe tractor. Multi nu au facut scoala pentru ca aveau vocatie, ci pentru ca voiau o diploma. Stim ce nebunie a fost in legatura cu diplomele plagiate de oricine si oriunde. Daca am ajuns sa plagiem lucrari de doctorat, ce sa mai zic de lucrarile de licenta. In aceasta situatie cred ca raspunsul e clar. Ne-am dat in cap unii altora.
Din păcate s-au distrus școlile de arte și meserii de către PD-L sau PSD nu mai știu care.
Uniunea Europeană ne spune că avem prea puțini absolvenți de studii superioare, undeva la 19% la ultimul recensământ, cu tot cu cei care au trecut prin fabricile de diplome de tip Spiru Haret, Universitatea Bioterra etc.

Deci procentul real e la vreo 10% de oameni cu diplome ca lumea obținute, cu licența scrisă de ei nu cumpărată de la ghost writeri, de aceea și partidele nu au mai mult de 10-20% votanți cu studii superioare, că nu prea sunt.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
In vremurile de demult cand era intr-adevar saracie, oamenii isi ingrijeau batranii. Dar acum au uitat de cei ce i-au crescut. De ce s-au depopulat satele de au ramas acolo doar batranii? Mirajul unui trai mai usor si al apei calde i-a facut pe multi sa lase sapa, sa-si vanda animalele si sa plece. Acum traim roadele nesabuintei noastre.
Problema e că ai fost forțat să pleci, ai fost gonit din țară că s-a închis fabrica petrochimică, uzina, întreprinderea agricolă de stat, deci de aceștia îmi pare rău, că efectiv nu au vrut să plece dar n-au avut de ales că altfel ajungeau ori în anturaje care-i trag spre penal, ori boschetari.
Nu e același lucru cu unul care pleacă pt a-și completa studiile și o ducea bine, ci pe cel nevoit, forțat de lichidarea economică a capacităților de producție ale României.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Austriecii cultiva sparanghel. Or asta e o diferenta fundamentala.
Austriecii nu prea fac munci de jos, asta e ideea, iar Duminica e liberă, e pt timp cu Familia și sau biserica, iar săptămâna de lucru e sub a noastră, nu se lasă exploatați protestează sindicalist dacă cineva vrea să mărească săptămâna de lucru.
Automat dacă lucrezi mai puțin și iei bani mulți, ai o altă liniște și așezare sufletească, vezi mai calm, mai lucid lucrurile, ai timp să discerni, nu e agresivitatea din România generată de sclavizarea angajaților pt a-i stoarce fără milă.
Tot statul e de vină că nu limitează munca Duminica decât la servicii de intervenție esențiale.
__________________
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2.

Last edited by Iorest; 29.01.2023 at 22:35:53.
Reply With Quote