Citat:
În prealabil postat de findus
Doamne ajuta! Ma bag si eu in discutie, dand peste thread. Intamplator m-a gasit trista intamplare cu temele facute deoarece m-am tot documentat pe tema asa in urma unor experiente personale in familie dar si in viata unor cunostinte.
|
Findus, foarte interesante analizele, fiecare alineat, eu eram uluit în acea perioadă că atât de simplu se poate nărui tot ce ai făcut, practic într-un an poți pierde ce ai construit în zeci de ani, imagine publică, o căsnicie, statut social, liniștea ta și a familiei, chiar starea de sănătate pt că neliniștea psihică se poate somatiza în probleme de sănătate șamd
Deci mai mult sub acel impact al dezvăluirilor am scris, altfel evitam subiectul, pt că e imposibil să nu te raportezi în vreun fel fără să greșești ori victimelor, ori părintelui prin diferite judecăți, doar Dumnezeu știe ce o fi.
Acum văd că a apărut o altă sarabandă de dezvăluiri spre episcopi și un deputat care a fost dat afară dintr-un partid, și a mai apărut un scandal cu un actor deci și-ntr-o instituție de cultură, nu contează numele șamd, ci la principiu.
Cert e că Biserica a mai învățat ceva referitor la raportări nepotrivite, sau familiarități nepotrivite nici de o parte, nici de cealaltă, deci un preot, sau călugăr poate cere oamenilor să nu-l mai abordeze pe internet și se poate feri să intre în detalii care privesc chestii prea personale, internetul sau telefonia nu e spovedanie, cam asta ar fi învățămintea de tras.
Ar mai fi și o a doua să nu te duci ca preot spre zone de monden, pt că există riscul să devii și tu o mondenitate tocată de presă, presa consideră că-i aparții și te-ai ridicat pe spatele ei și tot ea te coboară.
Mai bine mergi la întâlniri cu credincioșii.
Acestea fiind zise, îmi cer iertare dacă am greșit cu ceva pe acest thread, nu voi mai relua alte subiecte asemănătoare, o vreme îmi iau și eu un răgaz, văd ce vremuri urâte vin.
Probabil și sub imperiul timpurilor, psihicul unora cedează și se produce ca o defulare, am văzut că unii au căzut sub patimile jocurilor de noroc de pildă din disperarea că vine o stare de sărăcire generală, alții se refugiază în alcool și alte comportamente compulsive.
Nădejdea doar la Dumnezeu că va preface tot ce se întâmplă rău în bine, El are puterea aceasta.