View Single Post
Vechi 14.09.2022, 06:41:43
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Ideea ca va cădea crestinismului traditional, instituČ›ionalizat este de sorginte New Age.
Se regăseČ™te cam în toate cărČ›ile care au invadat librăriile la raftul de spiritualitate în ultimii 20-30 de ani.
New Age e panteism renăscut în mediul neo-protestant Č™i îmbrăČ›iČ™at chiar Č™i de unii reprezentanti ai ereziei catolice.
Au invadat și spațiul ortodox rasaritean.
O cursa pentru suflete care pica uČ™or în plasa,care nu cunosc temeinic credinČ›a ortodoxa.
Nu recunosc ce spui. Eu n-am citit asa ceva si n-am gasit referire la panteism si New Age nicaieri in cartile pe care le-am citit eu. Vorbesti despre panteism si (eu stiind ce e panteismul) ma intreb ce vrei sa spui cu asta ca nu inteleg; daca tu intelegi da-ne un exemplu(unul singur!) din postarile noastre din acest topic sa ne lamurim, ca altfel pare ca tragi la poligon cu "gloantze oarbe".
Eu vorbesc si concluzionez numai cu confirmarea Scripturii.

Te intreb eu direct pe tine: crestinismul ortodox institutionalizat din perioada comunista din Romania, care includea (oficial, dar nu public) multe "urechi" de la sri, il recunoaste Hristos ca fiind intemeiat de El? Pe atunci nu exista New Age.
Astept raspuns(fara panteisme!)!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote