View Single Post
Vechi 19.08.2022, 17:56:35
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Băiatul meu de 5 ani a fost lovit fulgerător de față cu mine de alt copil la locul de joacă. O jumătate de ora a plâns de a auzit tot cartierul.
Adică prin surprindere ?

Citat:
Nu a fost lovit foarte tare.Copilul ala avea 8 ani.
Poate a plâns de ciudă că a fost lovit, mai mult decât de durere.

Încă am văzut în trecere cum o mămică certa un băiat care se smiorcăia, că nu plânge, ce ești fată, încă e acest model rudimentar de parenting.

Citat:
L-am luat de acolo.
Bine ai făcut, unii părinți își mai liniștesc copilul și cu dulciuri, jucării etc.

Citat:
Acuma,ca tata,ce sa faci? Sa dai în alt copil? Sa te iei de taica-su? Taica-su la sfârșit:N-a vrut. E copil. Trebuie să intorci mereu si celalat obraz dar când e vorba de copilul tău nu prea merge...
Adevărul e că puștii nu prea conștientizează ce fac la o anumită vârstă, nu au reprezentare mentală a tot ce e în jurul lor, nu au acel ochi al minții să zic să vadă mai multe perspective, nu-l mai lăsa să se joace cu alții mai mari, zic și eu.

Citat:
Cum e mai înțelept sa procedezi?
Păi e bine că l-ai luat de acolo, trebuia mai repede dacă atmosfera era apăsătoare, eventual să încerci să vezi dacă plânge de ciudă că a încasat o umilință, dacă zici că nu l-a lovit tare ci doar prin surprindere.