Citat:
Totdeauna e constientizata; e imposibil fara.
Aderarea la valorile materiale, trupesti, lumesti se poate face inconstient, doar prin expunere, asa ca lepra.
|
De aici ce sa inteleg? Ca subscrii, ma combati, completezi?...
Ori
"totdeauna e constientizata" ori
se poate face (si) inconstient"
...Subintleg insa ca vizezi influentele poate si prejuecatile, dar ele nu explica dilema in mod direct.
Citat:
Spini, palamida si lei(pradatoare) erau si inainte de "cadere", nu e nicio "consecinta a neascultarii la nivel planetar".
|
Facerea 3:17,18
[...] blestemat
va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!
Spini și pălămidă
îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!
Mie imi suna a consecinte…
La reabilitarea credinciosilor, tabloul pamantului innoit descrie perspectiva Divina asupra creatiei, cea in care pacatul nu-si mai proiecteaza efectele asupra naturii. Imaginea ei este asa cum a planuit-o El, inclusiv pentru regnul animal. Si nu cred ca prima creatie a Lui includea si ceea ce mai tarziu va declama ca fiind relele ce nu vor mai exista. Chiar daca putem lua in calcul o descriere metaforica, viziunea propriuzisa nu poate fi exclusa. Ea marturiseste BINELE din perspectiva divina si pentru regnul animal. Putem crede ca nu i-a iesit din prima? Nu, prima incercare i-a fost deturnata de ceillalti participanti la creatie.
Cateva din multitudinea de versete care descriu viziunea pamantului innoit:
Osea 2:18
În ziua aceea, voi încheia pentru ei un legământ cu fiarele câmpului, cu păsările cerului și cu târâtoarele pământului, voi sfărâma din țară arcul, sabia și orice unealtă de război și-i voi face să locuiască în liniște.
Isaia 65:17,
Căci iată, Eu fac ceruri noi și un pământ nou; așa că nimeni nu-și va mai aduce aminte de lucrurile trecute și nimănui nu-i vor mai veni în minte.
............
Lupul și mielul vor paște împreună, leul va mânca paie ca boul și șarpele se va hrăni cu țărână. Niciun rău, nicio vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt”, zice Domnul.
Isaia 11:6-9
Atunci, lupul va locui împreună cu mielul, și pardosul se va culca împreună cu iedul; vițelul, puiul de leu și vitele îngrășate vor fi împreună și le va mâna un copilaș;
vaca și ursoaica vor paște la un loc și puii lor se vor culca împreună. Leul va mânca paie ca boul,
pruncul de țâță se va juca la gura bortei năpârcii și copilul înțărcat va băga mâna în vizuina basiliscului.
Nu se va face niciun rău și nicio pagubă pe tot muntele Meu cel sfânt, căci pământul va fi plin de cunoștința Domnului ca fundul mării de apele care-l acoperă.
Neascultarea a inceput din Cer... si Ingerii participau la creatie...
Acum in Cer nu mai este neascultare, doar pe pamant (sau dimensiunea asta, nu stiu sigur incadrarea) se mai lucreaza faradelegea. Fireste deci ca, efectele neascultarii sa continue...
Citat:
N-a primit lucifer nicio licenta ca nu e vina lui ca omul nu-L asculta pe Dumnezeu, ci omul insusi.
|
Omul a primit in stapanire (spre administrare) planeta, nu? Mai apoi, prin neascultare, liberul arbitru al omului permite influenta duhului inselatorului. De atunci atat Duhul lui Dumnezeu care vegheaza si supravegheaza, produce roade pe pamant, dar mai ales lucrarile Amagitorului. Asta datorita multitudinii adeptilor lui umani. Asa ca, o stapaneste el pana la "plinirea vremii", la marea Judecata finala cat ii este ingaduit.
Citat:
ce am intrebat mai departe e foarte serios si n-am primit raspuns, iar versetele tale nu vad sa aiba relevanta.
|
Sa ne reamintim… Eu am scris:
Citat:
În prealabil postat de FlorinT
Omul a avut ușa Raiului deschisă, a pășit în afara ei din curiozitate, ignoranță, iresponsabilitate, nerecunoștință, necredință, amăgire. Dacă Adam ar fi ascultat…
|
Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva in Rai? Unde nu este barbat si femeie? Si unde nu este trup/materie?
|
Nu vreau sa raspund cu presupuneri. Lamureste intai ce intrebi mai exact. Din care perspectiva pui intrebarile?
Citat:
Doar tu insuti te vei izbavi, prin Duhul Sfant.
|
Iar Duhul Sfant nu este de la mine. Ca sa vina la mine si sa lucreze izbavirea trebuie mai intai sa folosesc ceea ce tot El ma poate ajuta: sa-mi constientizez starea, sa ma pocaiesc, sa cer (sa ma rog), sa intrevad Calea ce mi se pune inainte, sa iubesc Adevarul si sa imi doresc Viata (a vietui) in Duhul Dragostei. Singur, nimic nu stiu, nimic nu vad, nimic nu pot.
Citat:
Ba da, este justificata fiindca faptele lor marturisesc "etalonul" dupa care se ghideaza, nu limba din gura.
Inrobirea (patima) umple inima de atractii irezistible, iar invatatura duhovniceasca este acoperita de fapte acuzatoare in fata carora sufletul nu se mai poate apara.
|
Faptele (in totalitatea lor) ne omoara, doar Credinta ne aduce (pe langa puterea de a faptui unele lucrari neprihanite) si iertarea si izbavirea. La asta fac referire, si nu eu ci Scriptura. Este limpede ca faptele oglindesc intoarcerea omului pocait, dar el nu a invins si nu va invinge pacatul prin fapte. Faptele doar oglindesc credinta, dar tot ele tradeaza si rataciri ori neputinte, de care nici un crestin nu scapa pana la “tamaduire”
Citat:
Satan nu exista, satan e patima omului.
|
Sa inteleg ca pentru tine Satan este doar o personificare? Atunci in Biblie cum citim versetele care vorbesc de Lucifer, despre faptele acestuia si ale ingerilor care l-au urmat?