Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 14.04.2022, 13:19:15
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
29: Si plecand Iisus de acolo, a venit langa Marea Galileii; si suindu-Se in munte, a sezut acolo.

30: Si multimi numeroase au venit la El, avand cu ei schiopi, orbi, muti, ciungi si multi altii si i-au pus la picioarele Lui, iar El i-a vindecat,

31: incat multimea se minuna vazandu-i pe muti vorbind, pe ciungi sanatosi, pe schiopi umbland si pe orbi vazand; si-L slaveau pe Dumnezeul lui Israel.

Evanghelia dupa Matei 15 (29-31)

Uau! Ciungi și șchiopi? Serios? Isus a vindecat ciungi și șchiopi? Adică cum, le recrea mâna sau piciorul? Mi se pare incredibil. Deja aici vorbim de ceva cu adevărat SF. Sunt efectiv șocat! Este greu de imaginat așa ceva, dar să mai și crezi. Dar ce e cu adevărat foarte greu de crezut, este că un asemenea om care poate să săvârșească asemenea minuni să ajungă să fie văzut ca un profet fals de oamenii care au asistat la asemenea miracole. Mentalitatea se schimbă radical în cazul unor asemenea fenomene, paranormal e puțin zis, adică să observi cum apare din nimic o mână sau un picior te marchează pe viață o asemenea experiență. Îmi vine foarte greu să cred că un om care are o asemenea putere pe care o exercită public în societate, să ajungă considerat de aceeași societate ca fiind un farsor. Ceva nu se leagă în această poveste. Fie acele miracole nu au existat cu adevărat, fie poporul din acea vreme era debil mintal. Pentru că niște oameni normali la cap după ce ar fi văzut o asemenea minune, în secunda următoare l-ar fi ales rege și îl divinizau pe loc, instantaneu. Eu personal dacă aș vedea cum din senin apare o mână și îl reîntregește pe un ciung, aș cădea în genunchi și m-aș închina celui care ar fi făcut o asemenea minune, ca lui Dumnezeu. Și asta e reacția normală. Așadar, e posibil ca aceste "minuni" să fie exagerate, pt că altfel era imposibil să ajungă pe cruce, mai degrabă rege și tot poporul se închina Lui.
Reply With Quote