Citat:
În prealabil postat de Nietzsche
.... viata este un dar si este exact acelasi lucru mantuirea, deci nu poti lucra pt asa ceva. Daca nu ma insel, Iisus spune ca cine va incerca sa-si salveze sufletul va pierii...
|
Viata este un dar, asa cum spui, insa de aici decurge si shansa ca in urma unui dar sa ai posibilitatea de a lucra la mantuirea ta fiindca numai lucrand impotriva trupului(tzărânii, pământului, materiei...) vei intari sufletul; daca eu tin cont de viata mea cand iau decizii(sa nu cumva sa patesc ceva, s-o duc mai bine, sa obtin mai multe avantaje materiale), atunci obtin tot mai putine drepturi la viata vesnica(la judecata).
Fara lucru personal asupra sufletului (impotriva pretentiilor trupesti)si fara asistenta(concursul) Duhului Sfant nu primeste nimeni "darul mantuirii".
17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.(Gal5,17)
Iisus stia ca va fi prins si va muri rastignit si nu S-a ferit tocmai ca sa nu rateze Invierea, care doar prin implinire a devenit Noul Testament.
31. Și a început să-i învețe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de bătrâni, de arhierei și de cărturari și să fie omorât, iar după trei zile să învieze.
32. Și spunea acest cuvânt pe față. Și luându-L Petru de o parte, a început să-L dojenească.
33. Dar El, întorcându-Se și uitându-Se la ucenicii Săi, a certat pe Petru și i-a zis: Mergi, înapoia mea, satano! Căci tu nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.
34. Și chemând la Sine mulțimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.
35. Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.(Mc8,31-35)
Paradoxal, doar in trup fiind (pe Pamant) pot lucra impotriva trupului la mantuirea sufletului meu; dupa moarte(fara trup) nu mai pot lucra nimic.
Citat:
În prealabil postat de Nietzsche
Nu! Asta sunt mi-am asumat, zi pedeapsa!
|
Asta nu-i intelepciune, e ingamfare. O astfel de atitudine se formeaza singura in decursul timpului in lipsa unei educatii duhovnicesti.
Insa tu, observ ca ai cunostinte despre Scriptura si aplecare spre studiu filozofic, astfel ca e doar o problema de ani (vreo 20-30...?) pana Duhul Sfant te va determina sa-ti reconsideri conceptiile. Revelatiile sunt mari, dar numai prin studiu sincer si bunavointa, sau brutal, fara acordul impricinatului(ca in cazul meu), dar in folosul lui.