Subiect: Talcuire vis
View Single Post
Vechi 19.11.2021, 11:23:35
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nici nu mi se pare amuzant, anumiți consilieri prezidențiali sau politicieni erau numiți cucuvea pentru că aveau sprâncenele stufoase ca bufnițele, aici duma e practic o copie fără bază, acolo baza era asemănarea fizică.

Astea sunt dume fumate, până și expresia martalog se folosea prin anii 95-2005 pe stradă și în piesele rap dar deja nu mai e amuzant, e un jargon care duce spre vorbe de pârnaie.

Eu înțeleg și pamfletul, dar fiind pe un forum ortodox, nu pe unul de dume, să scrie fiecare ce a citit spiritual, ce lecturi a parcurs, ce principii a găsit, cum înțelege anumite evenimente, nu să scrie despre altul.

Nici nu mi se pare amuzant să ne dăm dume opărite între noi, o glumiță două se mai fac, dar ce treabă au alții să tot fie aduși în discuție.

Nu cred că și-a făcut nimeni cont să scrie special despre alt user, eu cel puțin când mi-am făcut contul voiam să văd discuții despre frământări actuale ale laicatului ortodox și alte învățături dar cu o bază cât de cât patristică.
”La palatul cotroceni canta cucuveaua
Iliescu si ai lui si-au gasit beleaua”

Cheovesi-sefa procurorilor umbla cu cucuvele de plastic sau impaiate, era mare colectionara de cucuvele.

Iarta-ma ca mi-a placut expresia cucuveaua oparita. E asa o eticheta care s-a lipit exact ca prostanacul de Geoana.

Au si etichetele astea un rost duhovnicesc indreptator daca nu te oftici, daca nu te superi prea tare, daca nu te jignesti, daca poti sa rabzi si sa zambesti cand esti ironizat cu dark sarcasm batjocuritor de tot felul de copii rai care se distreaza cand te dezumfla, te decredibilizeaza si-ti distrug imaginea publica luandu-ti smaltul de pe bibelou si julindu-te un pic provocandu-te neincetat ca sa-ti sara mustarul si sa musti din... ca apoi sa-ti zica ei ca iata ”ai muscat-o”!

In popor e traditia-superstitia ca daca auzi cucu si cucuveaua pe casa la tine atunci careva urmeaza sa moara caci astea simt apropierea mortii, daca nu cea fizica ele practic stiu, simt ca ti-ai pierdut credinta si esti plin de necredinta nedrepta deci ai murit din punct de vedere duhovnicesc, ortodox, crestin.

Asta am zis si eu, daca sunt unii care tot vor sa ma analizeze sau sa improaste cu noroi in Cele 7 Trambite Apocaliptice, cele 7 Cornite ale Mielului junghiat, Iisus fiul Mariei fecioara curata, voevodul Emanuel Domnul vestit de inaintemergatorul omînger MoisIliIsaiaIoan, Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu, atunci le-am facut doua threaduri speciale pe care pot sa-si deverse vidanja bagata la ventilator. I-am rugat sa nu strice toate firele de discutie deviind de la subiect dar se pare ca sunt prea mari ca sa respecte ceva asa ca n-am ce face trebuie sa le raspund acuzatiilor si calomniilor pe unde ma ataca pripit.

Da ai dreptate, aici suntem pe un forum ortodox unde oricine e binevenit sa poarte dialog cu buna credinta respectand regulile elementare ale cuviintei si tolerantei.

Nu se poate sa sari calul fara macar sa fi simpatic si sa persisti si sa insisti la infinit cu obsesiile necredintei tale si cu barfologia si mitomaniile judecand si etichetand in toate felurile cum iti vine la gura ca in beciurile securitatii sau ca marii inchizitori ukukxclni capoSSisti ai perioadelor de foarte trista amintire.

Mereu am facut apel la responsabilitate si la veghe ca sa umblam pe calea cea stramta si sa ne pese de suflet si daca avem dubii despre altii atunci orice mustrare sa fie facută in duh bland si smerit si cu inima blanda caci asa ni s-a poruncit si nu avem voie sa stricam unitatea frateasca in Hristos-Cuvantul facandu-ne ca uitam cine ar trebui sa fim si care ne este chemarea si menirea.

Sigur ca trebuie evitat aluatul fariseilor si ipocritilor si toata habotnicia si nepasarea si grija lumeasca pagana infiltrata in grijile milei pentru mantuirea sufletului, deci e nevoie de o sinceritate neprefacuta ca sa slujim luminii si adevarului Adevarat, caci altfel pentru ce dialogam, ca sa ne amagim si sa ne autoțepuim?

Sa ne intoarcem la subiect.

Domnule @Amiel25 daca viseszi si esti atat de treaz si de constient in vis-motzăiala, n-ai putea sa ai un act de vointa si sa te trezesti?

Dar vedeniile-visele care ies la iveala din scripturi sau din pildele Mantuitorului, alea nu te marcheaza? Pe alea le intelegi? Le descoperi talcul si morala de urmat sau ai nevoie de predicatori ca sa te ajute si sa-ti talmaceasca?

Hai sa vedem cine a mai avut un vis interesant si pilduitor care l-a marcat profund la nivel emotional-impresional incat nu-l poate uita si de atunci se crede un mare berou de benzi desenate? Aveti curaj sa-l marturisiti sa vedem si noi ce ati inteles din el si cum credeti ca va puteti folosi duhovniceste de el? Hai indrazniti. Va rog frumos.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 19.11.2021 at 11:54:14.
Reply With Quote