View Single Post
Vechi 05.04.2021, 17:06:26
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Citat:
Citat:
Nu fortez ci nu vad ceea ce nu exista. Marile si oceanele spun ca suprafata lor e plata nu local ci peste tot, in proportie de 71%, caci pamantul e doar 29% sub forma de continente-insule. Tu negi evidenta!
Daca folosesti numerele astea, tu iti dai seama ca sunt facute pentru un pamant rotund, deci ... afirmi ca pamantul este rotund? Esti sigur ca vrei asta?
Daca folosesti numerele astea, tu iti dai seama ca sunt facute pentru un pamant rotund, deci ... afirmi ca pamantul este rotund? Esti sigur ca vrei asta?
Pe un pamant plat e si mai multa apa. Apa multa inseamna multa suprafata plata, peste 71%!!!

Citat:
Ce fel de dovezi factuale ai pentru a sustine platitudinea?

Doar dovezi empirice, olfactive? Ce vezi cu ochii?
Nu sustina farfuria ci teoria PacMan3D-nD!
Nu e nicio dovada empirica. Nu-mi trebuie dovezi!
Apele pot sta doar in vase sau in vase comunicante si deasupra suprafata e perfect plata! 71% e plat din suprafata pamant si mari, 29% e insule-continente. Iti trebe dovezi ca exista apa? Ca exista marile? Ca e valabil fenomenul vaselor comunicante? N-ai nevoie de dovezi ci sa accepti realitatea!

Citat:
Pai ochii nu sunt un instrument de masura precis. De fapt sunt foarte ... imprecisi si functioneaza pe termen scurt.
Tu ai vrea sa neg ceea ce vad ca sa te cred. Sa neg existenta marilor, sa neg proprietatile apei, sa neg principiul vaselor comunicante. Nu vreau sa neg evidenta!

Citat:
Ca sa iti poti da cu parerea pe distante lungi ai nevoie de .. instrumente de masura.
Nu cred ca am nevoie de vreun instrument.
Apa nu sta ci se varsa. Daca sta si are adancime inseamna ca se afla intrun vas. Deasupra nu poate sta bombata decat plata. Deci 71% e apa plata!

Citat:
Pana acum nu ai adus vorba despre asa ceva. Tot ce ai adus este tot felul de chestii care stabilesc "relativ" 2 lucruri:

1. Platitudine locala - cu dovezi empirice "ca doar atata vezi deci doar atata exista si trebuie sa fie drept".

2. Altitudine relativa - cu dovezi empirice de tipul "doar masori distanta"
Nu e nevoie de nicio dovada.
Ce spun nu ne local ci e pe 71% din ceea ce vezi!
Nu-mi spune tu ce fac eu. Nu fac ce zici tu!
Afirm ca exista apa, multa, mari-oceane care stau ca in vase comunicante si suprafata lor e plata la acelasi nivel. Nu exista bombeuri sau dealuri de apa pentru ca e imposibil asa ceva! Orice prost pricepe. Nu e nevoie sa dovedesti ceea ce orice prost poate sa constate singur!

Citat:
3. LIPSESTE DOVADA FACTUALA REALA in discutie - care este discutia despre curbura pe distante lungi - nu ai nici o dovada factuala pentru asa ceva.....
Nu e nevoie de nicio dovada. Nu lipseste nimic! Apa exista si pamantul-insule e inconjurat de apa 71% care are acelasi nivel la suprafata. Exista finitatea creatiei ca un vas si apele umplu finitatea! Avem vase comunicante, mari-oceane si deasupra avem acelasi nivel. Daca se topesc din ghetari de la poluri creste nivelul general al marilor cu cativa centimetrii.

Citat:
Iar aici apare o discutie dspre:

A. topografie
B. masuratori cu instrumente
C. desenat traiectoria/orbita unui avion
D. fizica/tot felul de aplicatii ale fizicii, GPS... etc, care au ca fundament ca pamantul este rotund.
Nu te mai da important. Discutia nu e despre GPS si fundament pamantul glob ci despre un avion F16 sau F20 care zboara pe o directie paralela cu marile. Ce tot complici lucrurile. Avionul mentine directia fara sa se atinga de manse, nu-si modifica flapsurile ci merge constant cu 5000km/h si nu se ridica si nu iese din atmosfera. Deci pamantul nu e glob!! Simplu si clar! Ce tot negi si susti complicatii, ca nu se stie, ca nu se intelege, vrei sa-mi explici ca evidenta nu e evidenta??!

Citat:
Deci tu ai doar "pseudo-dovezi' care forteaza ceva local, relativ ca ar fi extnis si general... incerci sa generalizezi. Eroarea ta de argumentare este generalizarea.
Nu te cred. Nu am nevoie de nicio dovada. Orice prost poate vedea si intelege realitatea pe care o descriu! E simplu iar experimentul cu avionul e de gradinita! Concluzia? Pamantul nu e glob!

Citat:
Iar asta cu "vad cu ochii deci e drept" ma lasa rece... este atat de ieftina asta incat e greu de citit.
Daca nici in ce vezi nu crezi s-ar putea sa ai mari probleme mai ales daca ai carnet de sofer!!!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote