View Single Post
Vechi 20.10.2006, 18:16:47
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
Stii draga Elena eu ma gandeam ca este o chestie din aceea ecumenista: catolicii si protestantii vin la voi la Liturghie, va rugati impreuna cu ei, si dupa aceea va duceti voi la ei sa va rugati impreuna in biserica lor…deci imi faceam griji pt tine sa nu fii prinsa de miscarea asta ecumenista (imi fac griji pt tine, doar stii ca te_iubesc :).

Mi-au placut ideile tale:
“sunt impotriva faptului de a-i lasa sa schimbe ceva din Ortodoxie”
“iubirea de aproape, de noi si de Dumnezeu ne face sa nu schimbam nimic din Ortodoxie. “

Daca vrei,te ajut la intocmirea listei de carti ortodoxe…
Stai linistit, draga antiecumenistule, am inteles ca-ti faci griji sa nu ma ratacesc pe la eretici. Eu nu ma duc la ei cand se roaga. Intr-adevar, ei ne invita sa mergem sa vedem, dar eu nu particip. In schimb, cand vin ei la noi, sunt acolo. Si dupa Sf. Liturghie chiar doresc sa discut cu ei ca sa simta ca "ii_iubesc" si ca a fi ortodox nu inseamna a fi inchis, habotnic, mandru ca tu ai Adevarul, ci din contra, esti deschis, comunicativ, smerit ca tu ai Adevarul si cu multa multumire catre Dumnezeu ca ti l-a aratat.

Daca ma poti ajuta cu intocmirea listei de carti ar fi bine. Apoi eu o sa vad daca exista in limba de aici.

Si daca ai niste citate, te-as ruga sa mi le trimiti. Dar nu din acelea in care se arunca cu pietre in ei, OK? Ceva legat de despatimire, post, rugaciune. Dar nu multe...cateva pagini maxim. Multumesc.

Poate o sa le imprim cateva caracteristici ale Ortodoxiei, lista cu cartile pe care le-ar putea citi despre Ortodoxie si niste citate de la Sfinti. Sa zicem maxim 4 pagini A4 cu tot. Astfel le-ar ramane ceva scris, ar mai putea discuta cu unul, cu altul, pe cand numai discutia poate sa intre pe o ureche si sa iasa pe alta. Cum vi se pare ideea?

Multumesc ca sunteti langa mine. :)
Elena
Reply With Quote