Citat:
În prealabil postat de gpalama
Cuvantul lui Dumnezeu al lui Moroco este acesta: http://noul-ierusalim.ro/cuprins-c2.html
Este o carte sectara penticostala. neaprobata de Biserica pe care orice teolog ti-o desfiinteaza imediat. Nu stiu ce cauti tu pe site-ul ala.... si cum de poti spune ca site-ul ala este ok.
Miscarea aia este sectara. Atat fiind pe stil vechi cat si avand similitudini penticostale.
Cuvantul lui Dumnezeu este cu totul altul in ortodoxie.
Din pacate esti in alta barca dar nu in cea ortodoxa, nu este posibil sa accepti asa ceva dpdv teologic... Se pare ca spiritul tau de "corectitudine gramaticala" si de "politete neduhovniceasca" iti acopera simtirea duhovniceasca... nu asa se discuta duhovniceste despre sectarism.
Nu are nici o treaba judecata cu adevarul - Adevarul este alt subiect. Tot ce am spus a fost legat de adevar si de mecanismele prin care Moroco il eludeaza. Nu este valid punctul tau.
Daca postul meu nu este atat de lizibil vad ca Moroco il citeste cu foarte mare atentie... ce sa zic. Fiecare cu limitele lui. Tu poti mai mult pe partea asta.
|
Înțeleg, dumneata nu judeci ci spui decât adevărul.
În toate afirmațiile sigur ”adevărate” făcute de dumneata nu faci altceva decât să te dezvinovățești socotindu-te fără greșală. Judeci și condamni fiind sigur că faci bine și acum văd că începi să mă iei și pe mine la rost dacă ai văzut că am alte păreri decât turma de rinoceri turbați.
La așa ceva nu particip.
N-aș vrea să te ajut să cazi mai rău (în ceartă și judecată) decât ești căzut acuma. Nu ești un om cu care să poți să stai de vorbă deoarece nu faci decât să o ții pe a ta având impresia că sigur numai tu ai dreptate în tot ce afirmi și mergi până în pânzele albe ca să mori cu ”dreptatea” ta de gât.
De ce crezi că cine intra pe siteul lor, gata, a și ieșit din BOR și e sectant doar pentru că unii au ”judecat” așa ca tine?
Dacă intrii pe vreunul din site-urile lumii ce ești?
Ca să nu mai vorbim atunci de ortodocșii ce se uită la TV, citesc ziare sau reviste și intră pe siturile lumii. (oamenii lumii nu sunt ortodocși)
Iar dacă intra vreun copil pe un site interzis pe care intră și toți ortodocșii maturi de la servici sau de acasă atunci copilul e diavolul și e afară din biserică în timp ce matruii ce sunt și unde sunt?
Nu te mai auto-îndreptății cu afirmații ”adevărate” pentru că te biruie nemulțumirea pentru mulțumirea iubirii de sine și ție ți se pare că lupți cu duhurile rele din văzduhuri în numele ortodoxiei când defapt lupți pentru un egoism feroce al tău și al lumii.