Citat:
În prealabil postat de gpalama
Stai linistit ca ma pricep mai bine ca tine la astea... mare pacat ca nu ai dat tu, cel putin vad ca nu stii sa citesti pentru ca daca stiai sa citesti gaseasi imediat satndardul GPS si gaseai acolo tot ce e nevoie:
Vezi ca ai luat-o pe aratura dupa prima fraza...
Citat:
1. Spui ca modelul GPS folosesti modelul BILA - deci AFIRMATIA NUMARUL 1 FACUTA DE TINE CONFIRMI MODELUL BILA deci ca pamantul este ROTUDN
|
|
Nu confirm ca pamantul este rotund!! Concluzia ta e gresita! Acolo dupa deci. Confirm GPSul, functionarea cu model bila, cu ce sistem de coordonate vrei dumneata. Dar iti repet si ti-am demonstrat foarte simplu ca tehnologia respectiva chiar daca foloseste forma pamantului ca bila asta nu dovedeste ca fara bila nu ar functiona aparatura. Ti-am explicat ca intr-un spatiu 3D peste care ai definit un sistem de coordonate cu trei receptori si cu un emitator ca la radar poti detecta tinta.
Ai auzit de radar? Nu e niciun model al pamantului sfera si se identifica o tinta bine mersi.
Deci nu tine de forma pamantului! Ok?
Citat:
2. Afirmatia 2 - arata-mi te rog unde este facuta modelare la model pla
|
La radar de exemplu. In orice sistem de tinta ai o identificare care nu ia in calcul modelul sferic al pamantului.
Citat:
Trebuie sa o luam cu tine pas cu pas... ca vad ca ai mintea imprastiata..
|
Hai s-o luam pas cu pas.
Citat:
Arata-mi te rog in standardul GPS unde se face conversia la model plan - eset informatie publica si potis a faci si tu un GPS chip dupa asta..
|
Pai s-a facut atunci cand s-a pus harta plana pe o sfera.
Citat:
Ingineru' lu tata, te-ai plimbat mult timp prin standarde...
|
Categoric. N-are rost sa le tii minte ca se perimeaza rapid. Tehnica evolueaza.
Citat:
Si ce legatura are capra ci varza? VORBIM DESPRE UN STANDARD NU DESPRE POSIBILITATI SI NICI DESPRE ELUCUBRATII neingineresti care nu au ce sa caute in electronica si in inginerie...
|
Ce sa facem cu standardul?
Citat:
Daca GPSul foloseste bila ce legatura are aberatia ta de mai sus cu GPSu? ???
|
Ce aberatie?
Citat:
Don' inginer, maestre, hai sa pastram putina coerenta logica pentru ca incerc ed 3 pagini ed forum sa iti pastrez atentia intr-un punct sa iti apstrez focusul vad ca nu esti capabil de focus...
|
Sunt focusat la maxim, stai linistit.
Citat:
Mai incerc poate am o sansa de reusita.
|
Nu te opreste nimeni.
Citat:
GPSUL foloseste bila deci pamantul este bila. Ce legatura logica are afirmatia ta de mai sus cu GPS-ul folsoeste bila? Unde exista corelatie logica intre cele 2?
|
GPSul foloseste bila insa acel deci e gresit. Nu e logica concluzia ta si ti-am demonstrat. Din moment ce ai putea folosi orice sistem de identificare intrun spatiu 3D cum e cel RADAR de exemplu unde nu e nevoie de nicio bila inseamna ca concluzia ta ”logica” e gresita. Daca exista si functioneaza un sistem de identificare oarecare fara sa tina seama de bila inseamna ca nu exista o relatie biunivoca intre functionarea sistemului ce foloseste bila si forma reala a pamantului in spatiul 3D respectiv. Deci nu poti trage o concluzie cum tragi tu! E ca si cum as sustine eu ca daca radarul nu foloseste sistem bila atunci pamantul e plat, deci iata pamantul e plat. Nu pot face afirmatia asta concluziva, logic.
Citat:
Si din nou, unde in standardul GPS bila trece la model plat.. - aici ete punctul in care teoria ta se rupe, ca standarul GPS este fix batut in cuie si nu exista altceva decat o bila.
|
Nu neg! S-a facut trecerea cand s-a desenat harta plana pe glob.
Citat:
Hai don' inginer, primiti un 5 daca reusiti asta, luati 10 in total, ati identificat in standardul gps ca pamantul e bila... mai urmeaza sa identificcati ca nu exista modelare plana in standardul gps si treceti examenul de logica primara deductiva.\
|
Pai daca nu plasau harta plana a lumii pe o bila cum mai identificau ei sursa de semnal GPS? Trebuie sa existe o corelare cu harta reala, luata topografic, cu planul cadastral. Intai a pus hartile facute de oameni prin masuratori reale si apoi le-a pus pe o sfera. Atunci s-a folosit bila si s-a facut trecerea de la plan la sfera.
Citat:
Curaj don' inginer, se poate, mai aveti putin si va convingeti singur ca pamantul e doar bila si nu bila aplatizata prin smecherie ... doar sunteti inginer si puteti citi un standard, nu? Doar e facut de ingineri electronisti standardele, de ingineri ca dvs...
|
N-am de ce sa citesc un standard pentru ca si daca ar folosi orice standard, un standard ca la radar sau ca la GSM sau GPS sau orice standard vrei, funcionarea si identificarea nu poate confirma forma pamantului. Nu se poate trage o concluzie logica de tipul daca asta functioneaza atunci sigur asta este asa pentru ca nu poate funciona altfel. Functionarea si gasirea unei tinte nu tine de sistemul de coordonate sau de forma pamantului ci de cei 3 receptori ce se afla intr-un spatiu 3D si de sursa de semnal din acel spatiu in care nu avem niciun pamant, nimic altceva decat 3 receptori si o sursa de semnal si orice sistem de coordonate definit peste spatiul respectiv. Daca receptorii pot masura distanta pana la emitator atunci putem stii foarte exact locul in spatiu al sursei de semnal. Unde folosesti forma pamantului? Nicaieri. Deci e irelevanta si nu poti trage o concluzie ca e obligatoriu ca forma pamantului sa fie sferica in acel spatiu.