View Single Post
Vechi 08.02.2019, 22:12:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dar nu am specificat clar TAXE IMPUSE STRICT PE MISIUNEA HARICA?

Ce cult sa imi plătesc?....Înafară de BO in care m-a "aderat" familia cand eram de cateva luni si in cadrul caruia am rămas până pe la 22 de ani nu am aderat la alte culte.
Cum s-ar putea finanța Biserica, pentru întreținere și formare cler, dă-mi tu o soluție.

Citat:
După cum ai văzut eu vorbeam despre comportamante sugerate in biblia si practicate acolo.Nu discut sau incerc sa nu fac neapărat o paralelă cu comportamentul cultelor creștine,deși pana la urma o fac inevitabil.
Eu am văzut că în Biblie creștinii erau destul de darnici, deci practica biblică ar fi în sensul susținerii celor care fac misiune nu neapărat cu 10% dar cu danii continue.

Citat:
Nu prea ma intereseaza aspectele administrative din cadrul cultelor.Sau cel putin nu referitor la subiectele abordate.
Si nici nu cred necesară afilierea la un cult.
Sau aderarea la o religie creștină mă face cumva membru al Bisericii?
Tu cum vrei să reformezi fără să te implici concret ?
Eu asta nu înțeleg, de unde ideile „să se facă”, „ar fi bine să”, exprimate din exterior.

Eu știam că mântuirea noastră se petrece într-o anumită epocă, într-o anumită comunitate care conține niște persoane concrete.

Poate doar dacă mergi la pustie la post și rugăciune te-ai putea disocia.

Am văzut că e și treaba cu creștin nondenominațional, dar asta ar putea fi o scuză pentru a te eschiva.