Citat:
În prealabil postat de simpllu
Și la ce o fi bună disciplina dacă nu ești în stare să faci diferența între un chici și ceva original?
|
Eu am ascultat pe youtube o conferință a părintelui Mihoc în care mustra pe cineva din sală care a trimis o întrebare în care a scris Isus cu un I, deci dacă ar fi preoți cu pregătire care oricum vor fi instruiți în învățământul universitar ortodox ar putea controla derapajele.
Cât e Clujul de mare, părintele Claudiu Melean de la Oastea Domnului a avut curajul să mustre fenomenul untold cu tot riscul de a cădea în oprobiu public.
Mie mi se pare învechită Oastea Domnului din cauză că gravitează în jurul a 2 personalități și cam atât, cred că s-au plictisit și ei, ar trebui primenită puțin doctrina organizației prin preoți cu inițiativă.
Marginalizarea lor nu va face decât să-i expună riscului de a fi deturnată adunarea de extremiști cu valențe protestante.
Administrația B.O.R. și societatea civilă trebuie să formeze niște asociații transparente inter-modale să le zic așa, care să comunice între ele, adică tinerii de la Oastea Domnului să nu meargă doar la evenimentele O.D. ci să meargă și în tabere cu ASCOR, la mănăstiri să vadă ortodoxia autentică.
Dar ca să faci asta și să-i scoți din rezervații duhovnicești trebuie să-i formezi treptat, ei dacă se simt marginalizați se vor sectariza, din contră trebuie scoși la lumină și încurajat respectul reciproc între diferitele inițiative creștine.
Istoria Oastei Domnului trebuie studiată academic și să li se dovedească că Traian Dorz nu a lovit în Maica Domnului și cine face asta e pe altă cale.