Citat:
În prealabil postat de simpllu
Deci la gunoi cu învățătura Bisericii, mai bine ne organizăm după inima și simțurile membrilor unei adunări. Unii care cred că au adus schimbarea, de parcă creștinismul te-ar învăța altceva decât să te lupți cu patimile. Despre Sfinții Părinți nu mai zic, niște teoreticieni farisei, buni de spital. Somnul rațiunii naște monștri, un soi de ingnoranți cu acte în regulă în cazul de față.
|
Nici pe mine nu mă liniștesc cântările de tipul Oastea Domnului, nu frecventez O.D., dar Biserica ar trebui să folosească și astfel de asociații și să le coordoneze corect, să impună și studiul Învățăturii de credință în programul lor, măcar 20 de minute per adunare.
Așa într-un an s-ar putea parcurge lejer tot Catehismul.
Pe unde sunt preoți precum
Claudiu Melean, pr. Mihoc lucrurile sunt ținute în control,problema e unde mirenii își fac de capul lor, schimbă cântările și scot pe Maica Domnului din ele, scot icoanele și șantajează ierarhii că pleacă la n.p. cu tot cu adunare.
Cel mai important lucru la Oastea Domnului mi se pare
disciplina oamenilor, dacă Biserica ar reuși să-și facă o salbă de asociații care se pot numi cum vrea fiecare Oastea Domnului, ASCOR, ATOR, Nepsis și care să adune peste 10.000 de tineri măcar în fiecare municipiu deja ar fi un pas înainte pentru ca mesajul creștin să fie respectat de factorii de decizie, dacă nu e ca și cum n-ar exista tineretul creștin.
Nu trebuie deloc neglijat potențialul de a exprima
coerent și articulat o opinie laică în societate a diferitelor asociații creștine, de asta s-a și vrut disiparea și învrăjbirea lor, ca să scadă interesul și practic să nu mai existe nicio societate civilă creștină care se poate mobiliza disciplinat.
S-a văzut la referendum cum neoprotestanții au votat în frunte cu pastorii lor tocmai pentru că au disciplina mobilizării și o comuniune care ar trebui exersată și la ortodocși, dacă ortodocșii nu-și doresc ca statul să înceapă o prigoană instituțională disimulată pe toate palierele.
Vor veni la guvernare niște
partide de extremă stângă care vor tăia Bisericii finanțarea publică, vor interzice simbolurile religioase în instituții, vor impune istoria religiilor în loc de ora de religie, educația sexuală obligatorie din clasele mici, care vor impozita până și bănuțul văduvei și donațiile, care vor face șicane ba că deranjează zgomotul de clopot deci amendă pentru parohie, ba că nu e nu știu ce rampă pentru persoanele cu handicap, că lipesesc nu știu ce hidranți și autorizații, care nu vor mai da autorizații pentru procesiune religioasă sau le vor limita, dacă Biserica nu va organiza și o societate civilă capabilă să reziste cultural.