Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 07.09.2018, 18:10:15
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ali baba nu e seful hotilor, mosule
nu mai stiu cum arata mesajul tau needitat, din cauza asta eu precizez exact ce anume am schimbat cand editez ceva, ca sa las posibila greseala de fond neschimbata. din ce ai scris prima oara am inteles ca te refereai inclusiv la imbracamintea celui izgonit, ceea ce nu putea fi corect. nu are nicio legatura cu hainele omului, pentru ca putea fi dintre cei luati cu forta la nunta si putea fi un om sarman, care nu avea ca imbracaminte decat un sac legat cu o franghie la mijloc. deci este vorba numai de traire, nimic din ce tine de lumea materiala.
In mesajul initial m-am referit exclusiv la "imbracamintea" sufletului nuntasului, care nu are nimic material, ci traire sufleteasca vrednica de prezenta la nunta. Toti sunt chemati la nunta, chiar si cei saraci, murdari, pacatosi (nimeni nu e fortat) dar prezenta este garantata doar de stralucirea aurei, care se obtine prin straduinta de a respecta Voia lui Dumnezeu; cei care nu se ridica la aceasta cerinta nu au loc la "masa vesnica" a nuntasilor. "Nunta" are loc in Rai.
De aceea se incheie cu "Căci mulți sunt chemați, dar puțini aleși."

P.S. Ali Baba e "nashul" hotilor; scuze.
P.P.S. Editarea ulterioara nu presupune schimbarea mesajului, ci adaugarea de precizari de la acel loc; pana la "Editare" e acelasi mesaj.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote