Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Prezenta la orice nunta impune respectarea unui cod... sacru, iar nunta Fiului de Imparat cu atat mai mult, desi Imparatia "duce lipsa" de nuntasi.
Haina necesara pentru toti nuntasii este stralucirea aurei sufletesti, fara de care ei(nuntasii) doar au Chipul Imparatului, dar nu se si Aseamana cu El.
2. Întru strălucire și în mare podoabă Te-ai îmbrăcat; Cel ce Te îmbraci cu lumina ca și cu o haină;(Ps103,2)
Editat ulterior(dupa comentariul capeteniei hotilor, Ali Baba) : Lumina aurei sufletesti devine cu atat mai stralucitoare cu cat faptele omului devin mai apropiate de Voia Imparatului.
P.S. Imi cer iertare pentru intarziere (desi nunta e vesnica).
|
ali baba nu e seful hotilor, mosule 
nu mai stiu cum arata mesajul tau needitat, din cauza asta eu precizez exact ce anume am schimbat cand editez ceva, ca sa las posibila greseala de fond neschimbata. din ce ai scris prima oara am inteles ca te refereai inclusiv la imbracamintea celui izgonit, ceea ce nu putea fi corect. nu are nicio legatura cu hainele omului, pentru ca putea fi dintre cei luati cu forta la nunta si putea fi un om sarman, care nu avea ca imbracaminte decat un sac legat cu o franghie la mijloc. deci este vorba numai de traire, nimic din ce tine de lumea materiala.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
|