Ce este slăbănogeala? Mușchii nu își mai fac datoria. Atunci, omul nu mai poate să-și miște degetele, gâtul, capul, picioarele, nu poate să vorbească, nu poate să mănânce. Și ai lui îl poartă, îl duc, îl aduc. E o greutate... Toți știm că, atunci când cineva între noi este bolnav, este mai greu pentru familie, decât pentru bolnav.
De aceea și unii dintre noi ne rugăm și spunem: „Doamne, ajută-mă să nu cad la pat și să fac supărare copiilor, nepoților mei, alor mei!”. Chiar și Biserica se roagă mai întâi pentru sănătatea oamenilor, și abia pe urmă pentru mântuirea lor.
Să fiți atenți și să sesizați lucrul acesta: „Pentru sănătatea și mântuirea lor”. Nu spunem: „Pentru mântuirea și sănătatea lor”. De ce? Pentru să starea de sănătate este o stare de mulțumire și dă posibilitatea acestor mădulare ale Bisericii, care suntem noi, să laude pe Dumnezeu, să facă voia lui Dumnezeu și, în sfârșit, să fie plăcuți lui Dumnezeu.
(Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăși pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 44)