Citat:
În prealabil postat de catalin2
Ca sa-ti raspund, m-am referit la al doilea pasaj, "Sf. Nicodim a cercetat, de asemenea, și scrierile marilor Părinți, îndeosebi din secolele IV și V, precum și canoanele referitoare la împărtășirea cu Sfintele Taine și a alcătuit un tratat despre âDeasa împărtășire cu Preacuratele lui Hristos Taineâ." Am dat intr-un mesaj anterior faptul ca acea lucrare a fost scrisa initial de un calugar, Neofit, sfantul se presupune ca ar fi imbunatatit doar a doua editie a cartii calugarului. Iar acest lucru scria chiar in editia din limba romana.
|
nici pomeneala de asa ceva, de fapt ai dorit sa-l subminezi pe mitropolit:
Citat:
O dovada ca mitropolitul a copiat ce au spus altii, nu s-a uitat si pe lucrare.
|
dar cum scrie in textul citat acesta se refera la cartile lui nicodim, in care exista referinte din diversi autori. asta este o simpla calomnie facuta din interes.
Citat:
...tu oricum nu esti credincios
|
iti repet, nu e treaba ta.
Citat:
daca tot insisti, arguemnteaza de ce spui asta, de ce ar fi gresit ceea ce am scris eu. Ai mai sustinut niste lucruri eronate despre calugari, de aceea am spus ca parerile tale gresite nu au importanta, pentru ca sunt gresite.
|
ai spus ca:
Citat:
De aceea se si fac calugari, doar nu renunta la tot pentur nimic.
|
ce e aia, "pentru nimic"?
apoi, tu stii ce presupune sa renunti la ceva?
credeam ca a fi calugar inseamna sa ai o chemare, sa doresti sa te dedici 100% lui Dumnezeu, s.a. dar tu zici ca nici vorba, de fapt aia renunta la ceva bun pentru ceva mult mai putin bun, dupa spusele tale, dar care le va aduce in final un premiu, in niciun caz nimic...
nu ma astept sa recunosti nici daca ai intelege exact cat ai gresit, nu poti. aici nu este vorba despre cat stiu eu ci cat de mult gresesti tu, nu cred ca eu am spus vreodata asemenea nazbatie, nici din postura mea de necredincios, auzi, pentru nimic...
in fine, e un dialog al surzilor, dar surdul esti tu.