View Single Post
Vechi 22.05.2018, 19:55:00
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E inflatie de teologi ortodocsi pe forum (agnostici, penticostali, catolici), asa a fost intotdeauna pe forum , toti cei care au intrat au fost convinsi ca ceea ce cred ei e adevarul. Tu nu citesti tot mesajul meu? Canonul dinainte spune ca un preot poate sa nu se impartaseasca, dar credinciosii sunt obligati, altfel sunt afurisiti? Ce intelegi tu prin "neoranduiala"? Spune "nu raman" nu cei ce nu se impartasesc. La Liturghie, dupa ce se citeste Sfanta Scriptura urmeaza rugaciunile si impartasania. Celor ce nu se impartaseau li se dadea anafura, nu erau fortati sa se impartaseasca. Acum poate intra oricine in biserica, inainte chiar si catehumenii erau obligati sa iasa.
textul e clar, rugaciune si impartasanie, restul nu e teologie ci doar o tentativa destul de urata de a interpreta cu interes textul. nu ma refer la tine, chiar daca aici, pe forum, tu insisti cu interpretarea asta.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote