Citat:
În prealabil postat de catalin2
Da, pare ceva complet diferit, spovedania cu mai multe impartasiri de impartasirea fara spovedania de fiecare data. Tu spui ca o alternativa,
|
Mă străduiesc să merg pe linia Părintelui Rafail Noica. După cum vezi, nu critică niciuna dinre cele două ”școli”, nu aduce dezbinare în Biserică. Deși este destul de clar cum vede el acest aspect, la fel ca și părinții de la Essex care se împărtășesc de 4 ori pe săptămână, rânduială lăsată de Părintele Sofronie.
Citat:
Asa cum ai vazut, aceasta conceptie este luata de la catolici, explicatiile cu canoanele si practica din trecut sunt date ca sa se explice aceasta practica luata de la catolici.
|
Cum să fie împărtășirea des luată de la catolici, când canoanele vorbesc destul de clar? La fel este și poziția majorității Sfinților Părinți.
Citat:
Eu am spus ca un preot trebuie sa ceara aprobare d ela episcop sa faca asa ceva si, foarte probabil, acesti preoti de la noi nu au luat-o si episcopul nici nu le-ar da aprobare.
|
Nu există așa ceva, preotul este cel care stabilește cât de des se împărtășește cineva.