View Single Post
Vechi 10.05.2018, 19:52:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Articol scris de cine? Un articol în care canoanele Bisericii sunt făcute praf, la fel și scopul Sfintei Liturghii. Ține minte că nu există canon care să lege împărtășirea de post, iar această practică rămâne tot la latitudinea duhovnicului de a impune sau nu postul.

Să-ți dau un exemplu legat ”termenul” de 40 de zile: ”Sfântul Simeon al Tesalonicului, arătând folosul și necesitatea împărtășirii cu Hristos, atenționează pe creștini de a nu depăși 40 de zile fără primirea Împărtășaniei”, iar ”pentru Sfântul Macarie Egipteanul termenul de 40 de zile este prea mare”.
Majoritatea explicatiilor de acolo le-am dat si eu in trecut, erau si in alte articole, de exemplu la Parintele Calciu, la Parintele Serafim Rose sau parintele care critica lucrarea parintelui Schmemann. Chiar, am si uitat de Parintele Serafim Rose si el se inseala cand spune ca sunt gresite aceste lucrari despre intoarcerea la Biserica Primara? In acel articol scria doar ceva in plus, ceva ce nu stiam. De exemplu ceva foarte important, ca Spovedania ii da har credinciosului, de aceea parintii (inclusiv Sfantul Nicodim, in a doua sa lucrare, opusa celei dintai) propovaduiesc spovedania deasa.

Acele citate date arata ca e o lucrare corecta, care arata tot adevarul. Spre deosebire de lucrarile despre impartasirea deasa, care au multe lucruri false si invataturi gresite. Ceea ce nu intelegi tu (pentru ca ai o viziune protestanta asupra Bisericii, luata din ecumensim) e ca Biserica nu poate avea greseli de durata, e perfecta chiar in momentul de fata.
Reply With Quote