Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
seaca omul de esenta sa,nu are nimic spiritual in el,intrucat de la învățăturile denaturate si imprumate,legate intre ele de filosofi ratați nu face decat sa servească unui scop uman si anume manipularea,depersonalizare,frică,si secarea energiei vitale.
|
nope, e chiar viceversa, dupa parerea mea. as zice ca spiritualitatea iudeo-crestina, asa "denaturata" cum zici ca e, a oferit linistea interioara care i-a facut pe cativa sa ofere restului invatatura necesara sa ne faca mai buni si mai darnici cu ceilalti. chiar daca in lumea noastra ortodoxa nu vedem asta, chiar daca viata de zi cu zi ne ofera aproape exclusiv exemple de mandrie prosteasca, de arivitie, de dorinta de parvenire, de egoism feroce, de nepasare sociala si atatea si atatea altele, avem exemplele celeilalte "lumi", a lumii protestante, "atee", calvine sau luterane, baptiste sau penticostale... evident, nu conteaza, tot in iad vor ajunge...

ergo, dupa parerea mea chiar "filosofii ratati" (sau nu?!?) prin spiritualitatea lor crestina au creat acea lume, numita a bunastarii generale. nu ar trebui ca si lumea nostra ortodoxa, fie ea romaneasca, bulgara, greaca, rusa... sa aspire la linistea oraselor din europa nordica cu criminalitate de sub 1% si unde, practic, nimeni nu are grija zilei de maine?
Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Excluderea factorului negativ,sau cum vreti sa ii spuneți celui pe care biseriva va învață sa il urati,creaza un mare dezechilibru,intrucat EL este parte din noi,si din ceea ce suntem.
|
scuze, dar asta mi se pare scoasa din putz. pai un calugar ii zice numele macar o data la alte 3... nu zici si tu mai sus acelasi lucru? e aiurea sa te referi la altceva, ce-ai vrea? sa-l faca sfant? :))