View Single Post
Vechi 30.03.2018, 22:00:54
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Jonny eu nu sunt pentru obligativitate și citesc destul de atent înainte de a posta ceva. Cei șapte ani de acasă chiar asta înseamnă. Tu poți fi dezamăgit, e problema ta.

Legat ce ți-au spus acei învățători este o părere subiectivă. Pregătirea copiilor care stau acasă ține mult de părinți/bunici. Eu cunosc copii care nu au nici o oră de grădiniță, dar care sunt mult mai dezgehețați și mai puțin dificili decât cei din sistem. Nu stau să detaliez.
Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Depinde foarte mult de mediul familial. Pot fi, și sunt multe cazuri, în care copiii acasă sunt răsfățați peste măsură, ori crescuți într-un regim despotic. Nu putem generaliza, copiii crescuți acasă sunt peste cei crescuți la grădiniță. Nici nu-și are loc o asemenea comparație. Fiecare își crește și educă copilul cum consideră mai bine, dar când vii și impui obligativitate unora care au posibilitatea să-și crească copiii acasă aunci devine o problemă. Tendința este de a înrola copiii cât mai repede în sistem pentru a le vinde senzații tari și ideologii de tot felul care să le dezvolte patimile. La noi încă e bine, dar se lucrează intens la dezoltarea unui sitem care distugă familia și tot ce este sănătos.
Nu esti ptr obligativitate la mai multe, dupa cum vad eu. Sa nu te asemeni prea mult cu lumea insa. Si aia nu accepta obligativitatea. Inainte, aproape toata lumea mergea la gradinita . Inseamna ca pe vremea lui Ceasca, cam multi nu aveau cei sapte ani de acasa, ca majoritatea mergeau la gradinita?...

Pai ,era acum cativa ani o familie parca de actori, care nu vroiau sa ii dea la scoala pe copii ca ii pregatesc ei acasa.Cel mai rau lucru posibil ,fiindca atunci cand un copil merge la scoala, el invata si sa socializeze,sa interactioneze cu altii de aceeasi varsta. Ii mai ies din fumuri, ca el ar fi un geniu si revine pe pamant. Asta e principala problema ,cu socializarea la un copil dinasta, care face scoala cu parintii, socializarea e aproape zero. Si asa stiu parinti, care se plang ca stau prea mult timp la calculator copii, nu mai iasa ore intregi la fotbal ,sau sanie,sau alte jocuri cum faceam noi cand eram copii.