Citat:
În prealabil postat de Krautrock
Dar asta ce este?
|
crimele din padurea jilava sunt o parte dintre atrocitatile puse in seama legionarilor. nu sunt in masura sa dau un verdict, dar te lasi manipulat ca atatia altii, din cate stiu institutul wiesel a spus ca in asasinate a fost implicat si antonescu si comunistii. oricum ar fi fost nemernicia asta si oricine or fi fost criminalii eu nu vad nimic religios aici. seamana cu asasinatele naziste.
la abator a fost o facatura, vezi ca a fost un proces in anii 50, sunt sigur ca gasesti pe net. am citit pagini din proces, directorul abatorului, care era evreu, a spus ca el nu stie de nicio crima acolo.
eu am avut si am multa consideratie pentru legionarii romani, pentru cei apropiati lor, din perioada interbelica. dar a fost o miscare slaba! criminalul stat asa zis democratic, monarhia carlista, prin asasinarea abjecta a celor 13 capetenii legionare a reusit sa faca sa dispara din viata politica a tarii o miscare care ar fi putut sa se opuna in anii 40
Hitler ii considera niste mistici si nu-i placea, comunistii nici atat, Codreanu a demonstrat ca era o minte impede, in 40 cand a venit urgia peste noi nu vad un stat legionar capabil sa accepte nici asa zisul arbitraj si nici altceva.