e mult de spus aici,depinde ce se intelege prin "eretici....".Oare e bine sa i numim pe NP asa ?Sau ar trebui sa le vedem si partile bune(daca or fi avand,bineanteles...)Ei sustin ca se ghideaza strict dupa Biblie,nu stiu....si nu SI dupa Sfanta noastra traditie ortodoxa,problema e destul de confuza.....oare au ceva dreptate in ce zic sau nu?ORICUM,CA OAMENI NU S CU NIMIC MAI BUNI,MAI CREDINCIOSI DECAT ALTII....au aceleasi slabiciuni si ispite ca oricare altul...ei sustin ca botezul treb.facut la o varsta matura,pt.ca cel botezat sa fie in toata responsabilitatea sa...voi ce ziceti? Si nu treb.sa avem picturi in Biserica la care sa ne inchinam( aici pot veni chiar eu cu argumente-nu ne inchinam picturilor ci la cea ce reprezinta ele...)Oricum,nu cinstesc Sfintii,sustinand ca in Biblie se spune ca omul mort nu mai stie si nu mai simte nimica pana la Invierea de Apoi....E UN PIC DISCUTABIL.....nu o cinstesc ca noi pe Sfanta Fecioara,sustinand ca nu au alt mijlocitor catre Tatal Ceresc decat Domnul Iisus.....desi in Sf.Scriptura i se spune "Binecuvantata esti tu intre femei....",si,in sfarsit,nu cinstesc Sfanta Cruce,spunand ca ea e doar "instrumentul"de care s a servit Mantuitorul in lucrarea Sa.....desi am observat ca pe marea majoritate a bisericilor NP aceasta EXISTA(nu pe turla,ca la noi,ci pe fatada cladirii...)!!!!!Oare care e semnificatia ei acolo?Daca exista,nu inseamna ca o si cinstesc?,apoi nu isi fac cruce,ca noi,considerand asta un gest inutil...de ce,nu stiu......si multe altele.....ar fi multe de scris aici si se cere o dezbatere serioasa,punct cu punct la toate aceste lucruri.......
|