View Single Post
Vechi 18.02.2018, 00:03:10
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mt. 6, 14-21
Zis-a Domnul: Dacă veți ierta oamenilor greșelile lor, va ierta și vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar dacă nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre.
Eu te iert, Cristi, fii sigur de asta!
Nu am dreptul sa nu te iert. Am nevoie mereu de iertarea Domnului si stiu ca daca nu iert, nu mi se va ierta.

Dar tu trebuie sa iti ceri iertare. Problema serioasa consta in faptul ca tu nu ti-ai cerut iertare pentru ca m-ai facut imbecil, nebun, prost, macar ca eu nu iti adresasem niciun cuvant. Asa ceva un crestin nu face. Sau, daca se intampla sa cada in greseala, isi cere iertare. Mantuitorul ne-a cerut sa ne cerem iertare cand gresim si sa iertam cand cineva ne greseste.

Asta e cea mai concludenta invatatura a Domnului:
Luca 17:3,4
Luați aminte la voi înșivă. De-ți va greși fratele tău, dojenește-l și dacă se va pocăi, iartă-l. Și chiar dacă îți va greși de șapte ori într-o zi și de șapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.
Cand e un conflict intre doi crestini, noi ii indemnam repede sa se ierte unul pe altul.
Iisus insa NU ne invata asa. Daca fratele tau iti greseste, Domnul nu iti cere sa-i acorzi repede o iertare superficiala.
Domnul nu iti zice din prima: "iarta-l". Alta e porunca Lui: " - dojeneste-l!". Asta e o chestie foarte complicata pentru ca noi preferam sa facem orice altceva decat sa dojenim cu dragoste.
Ne este teama ca ne vom iesi din fire, ca vom face mai mult rau, ca mai bine ne facem ca ploua.
Iisus insa ne spune clar: "dojeneste-l!".
Iar apoi El, Domnul, conditioneaza iertarea: "si, daca se va pocai, iarta-l". Unii zic "lasa ca ma pocaiesc pe blat, eu singur, nu ma duc la cel caruia i-am gresit, dar ma pocaiesc". Insa Iisus ne taie si retragerea asta si precizeaza: "daca se va întoarce către tine, zicând: mă căiesc, iarta-l".

Vreau sa-ti zic ca eu te iert oricum, si daca te caiesti si daca nu. Nu vreau sa tin legat pe nimeni in inima mea.
Insa Domnul te va ierta doar atunci cand implinesti ceea ce a spus El. Adica atunci cand mergi la fratele tau si zici: "imi pare rau!"

Daca o vei face sau nu, e problema ta.
Eu zic un "Doamne ajuta" sa faci ceea ce e spre binele sufletului tau.