Citat:
În prealabil postat de Ali Baba
am cautat un pic mai serios despre penticostalism si am descoperit ceva ce nu intelesesem de aici, ceea ce-i defineste pe penticostali este atentia pe care o dau duhului sfant, nu vorbitul in limbi. eu credeam ca e invers.
|
Subliniezi o chestiune de finete, care corespunde realitatii din teren. Iti spun in frica lui Dumnezeu ca eu, pana sa intru pe acest forum, habar nu am avut de interesul pe care vorbirea in limbi il suscita printre non-penticostali, in mod special printre ortodocsi.
Da, penticostalii au interes pentru Botezul cu Duhul Sfant, pentru lucrarea in supranatural. Profetii, descoperiri si vindecari, in mod special. Insa ce am observat eu este ca la penticostali (si carismatici) se cauta, mai mult decat vorbirea in limbi, acea experienta inefabila a prezentei lui Dumnezeu.
Prin cantec impreuna, instrumente, rugaciune comuna, prorocie, vorbire in alte limbi, rugaciune pentru cei bolnavi, predica la sufletul omului, prin faptul ca nu un singur om ci o diversitate contribuie, fiecare prin darul lui, la zidirea tuturor, se urmareste lasarea Duhului Sfant sa lucreze, dupa cum El voieste, in comunitate. Ceea ce este apreciat e nu doar prezenta divina ci
manifestarea simtita a prezentei divine in Biserica.
Vorbirea in limbi? Macar ca este ceea ce izbeste mai intai privirea unui observator din exterior, daca nu este urmata de talmacirea limbilor, ea constituie un element marginal, aproape trecut cu vederea de cei din interior.