View Single Post
Vechi 12.02.2018, 15:18:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu nu am nevoie sa sustii tu. E suficient ca sustine o Biblia Ortodoxa..
1 Cronici 16: 24. Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!
Ce poate fi mai clar de atat?
Dar e plin Vechiul Testament de acest adevar: Dumnezeu a vrut ca, prin poporul Israel, sa fie cunoscut de catre toate neamurile.
Iar eu ti-am spus ca e imposibil ca doar tu si acel scriitor adventist sa va fi dat seama de asta, in aproape 2000 de ani (plus iudeii dinainte). Daca ajungem la ce spun penticostalii sau neoprotestantii la ceea ce spui doar tu, cu talcuirea ta, in dezacord cu toti, e doar amuzant, nici macar nu pot lua in seama ce spui, ca sa discutam pe tema asta. Cam asa e si credinta neoprotestanta, ii vine cuiva o talcuire in cap, aduna cativa adepti si apoi intemeiaza un nou cult. Toate cultele neoprotestante au avut exact acest scenariu. Sa spui macar cand mai aduni cativa adepti ai acestei idei. In rest am spus ce am avut de spus, nu mai continui zeci de zile pe tema asta.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Insa pentru ca Biserica Ortodoxa este codasa in ceea ce priveste misiunea la neamuri si nu prea ai auzit predicandu-se, tu nu ai asimilat acest adevar indubitabil.
Nu exista nicio legatura cu prozelitismul in Vechiul Testament si propovaduirea in timpul crestinismului, nu vad de ce le legi tu. Legat de propovaduirea crestina nici Sfintii Apostoli nu au mers la toate popoarele, de exemplu la amerindieni n-a ajuns nimeni in acele timpuri. la fel si la multe alte popoare. Dar uite ce spune Iisus despre pozelitismul fariseilor: "15. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că înconjurați marea și uscatul ca să faceți un ucenic, și dacă l-ați făcut, îl faceți fiu al gheenei și îndoit decât voi." Deci nu are importanta ca l-au convertit, ca il duceau tot in Iad. La fel si neoprotestestantii si toti cei ce sunt in afara Bisericii, nu au niciun folos cei cobvetiti de ei daca nu vin in Biserica, pentru ca cei din afara Bisericii oricum nu se pot mantui, chiar daca isi spun crestini.