View Single Post
Vechi 08.02.2018, 23:00:27
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu nu stii foarte multe lucruri, de aceea crezi tot ce auzi. Oricine iti spune ceva, cat de gresit, tu crezi, pentru ca nu ai o baza de cunostinte adevarate. Interesant e ca respingi tot ce spune ortodoxia, dar crezi imediat ce spun adventistii, catolicii, penticostalii, etc. Problema e ca tu chiar crezi ca stii cine stie ce secrete, fata de ceilalti ortodocsi, aflati in negura nestiintei. Daca ai smerenie asculti si ce zic cei ce stiu mult mai multe ca tine.
eu citesc, nu aud. si citesc numai lucruri serioase, stiintifice. intru rareori in controverse cu altcineva in afara de ortodocsi pentru ca ceilalti nu ma intereseaza decat sub aspect social, nu de credinta. insa ortodoxia ma intereseaza din toate punctele de vedere si, mai ales, sentimental. n-ai zice din ce scriu, este? numai ca te pripesti.
te referi, poate, la penticostali si PT, pai imi place omul, stie foarte bine ce scrie, este fundamentalist ca toti neoprotestantii, dar si ca atatia ortodocsi... spre deosebire de atatia el chiar e un tip civilizat. apropo, a postat undeva o foarte impresionanta rugaciune, plina de dragoste crestineasca, unii ii spun ca e posedat.

nimic din ceea ce scriu eu nu este secret. numai ca voi nu stiti aceasta parte a istoriei crestinismului, biserica a stiut mereu sa tina sertare separate. biserica din ierusalim condusa de iacob a disparut din istorie ca si cand n-ar fi fost, urmasii ei fiind declarati chiar ca eretici la trei secole dupa Iisus.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.