Citat:
În prealabil postat de catalin2
De fapt discutia a fost intre Sfantul Pavel si Sfantul Petru. Nimic nu se intampla la intamplare, mai ales in ceea ce priveste Biserica. Neamurile au inceput sa fie convertite pentur ca Sfantul Pavel a avut o viziune in care i se spunea asta. Si ar fi fost si alte viziuni daca Sfantul Pavel n-ar fi facut asta.
|
da, dar eu ma refer la biserica din ierusalim, condusa de iacob. asta era cea mai importanta comunitate crestina, cea mai influenta. asta a disparut, zici tu, din motive aristoteliene

, adica si cu ei si fara ei tot la ceea ce vedem astazi s-ar fi ajuns, reforma, penticostali

, etc. ce simplu e sa explici asa totul, bagi capul in nisip si cand il scoti totul e ok.
pavel n-a avut nicio viziune legata de neamuri, de bogati, de saraci, de revolutia pe care a facut-o. a transformat tot asa cum a vrut el. bine, aproape tot. crestinismul de astazi este de fapt paulin.
Citat:
În prealabil postat de catalin
Asa cum ti-am mai spus acele legi au fost date in timpul crestinismului, dupa venirea lui Iisus. Noi vorbim de perioada de pana la aparitia fariseilor. Dupa acea perioada nu mai contesta nimeni ca iudeii faceau prozeliti. In primul mileniu au fost convertiti chiar populatii intregi, de exemplu khazarii.
|
pai nu e in regula daca e asa. ar fi comportament sectar, ar insemna ca evreii s-au desprins dintr-o alta comunitate, majoritara, egipteana. asa ar fi de inteles de ce yahve e nume de provenienta egipteana. firesc ar fi asa, ca dumnezeu sa le fi poruncit sa faca prozeliti, ca toti oamenii sa stie.
edit.am sters, nu era tocmai ce vroiam sa spun.